Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Burt Reynolds är död

Den amerikanske skådespelaren och regissören Burt Reynolds har avlidit, rapporterar Hollywood Reporter. Reynolds manager uppger för tidningen att stjärnan dog på torsdagsmorgonen på ett sjukhus i Florida. Hollywood sörjer nu en av de mest karismatiska filmstjärnorna.

Skådespelaren Burt Reynolds har avlidit. Arkivbild.Bild: J.P. Moczulski/AP/TT
Burt Reynolds är främst känd för sina roller i filmerna "Nu blåser vi snuten", "Den sista färden" och "Det bästa lilla horhuset i Texas".
Reynolds inledde sin Hollywood-karriär i tv-serier på 60-talet innan han 1972 slog igenom som skådepelare i John Boormans "Den sista färden" – och som sexsymbol i ett uppmärksammat nakenfoto i tidningen Cosmopolitan. Publiken tog till sig Reynolds charm och den karaktäristiska mustaschen och under det sena 70-talet och tidiga 80-talet var han en av Hollywoods största stjärnor, på och utanför vita duken.
Med filmer som "Nu blåser vi snuten", "Mitt i plåten!" och "Det bästa lilla horhuset i Texas" lockade han folk till biograferna och med flera kända förhållanden sålde han lösnummer åt tidningarna.
Burt Reynolds nominerades för en Oscar 1997 för sin roll som porrfilmsregissören Jack Horner i filmen "Boogie nights", men gjorde annars få allvarliga roller. I sina memoarer "But enough about me" från 2016 erkände han enligt Hollywood Reporter att han valde bort de komplexa rollerna för att i stället ha kul, vilket han senare ångrade.
Reynolds har fortsatt vara en mycket populär celebritet och när nyheten om Reynolds död spreds strömmade reaktionerna in. "Burt Reynolds var en av mina hjältar, en sann banbrytare," skrev Arnold Schwarzenegger på Twitter medan Mark Wahlberg, hans motspelare i "Boogie nights" skrev "Vila i frid, en legendar och en vän".
Burt Reynolds blev 82 år.
Gå till toppen