Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bygglov klubbat för fler hyreslägenheter

Flerfamiljshus med 54 lägenheter ska byggas i Svalöv.

Så här kommer flerfamiljshusen i Svalöv att se ut. Inflyttning planeras under våren. Illustration: Klarabo
Byggnads- och räddningsnämnden i Svalöv godkände på torsdagen bygglov för sex flerfamiljshus i två plan på en tomt vid Bredingegatan/Harjagersvägen/Åkervägen.
Sammanlagt bygger bostadsbolaget Klarabo 54 lägenheter fördelade på de sex huskropparna: ettor, tvåor, treor och fyror på 38 till 88 kvadratmeter. Klarabo kommer även att förvalta beståndet.
Samtliga lägenheter är i ett plan och har antingen balkong eller uteplats.
– Vi börjar bygga direkt så snart bygglovet vunnit laga kraft, det tar fyra veckor. Då kommer man att kunna se aktivitet ute vid den marken, säger Andreas Morfiadakis, Klarabos vd.
Inflyttning beräknas till början av andra kvartalet nästa år.
Enligt Andreas Morfiadakis har bolaget redan fått in över 100 intresseanmälningar.
– Det är en bra efterfrågan.
Hyran uppskattar han kommer att hamna på cirka 1 450 kronor per kvadratmeter och år, lite mer för de mindre lägenheterna, lite mindre för de större. Det betyder cirka 7 250 kronor i månaden för en lägenhet på 60 kvadratmeter.
Byggbolaget har förhoppningar att kunna bygga ytterligare lägenheter i samma område.
– Går allt bra så har vi en option på ytterligare mark av kommunen precis bredvid. I så fall blir det ytterligare ett 20-tal lägenheter. Vi får se hur efterfrågan blir, säger Andreas Morfiadakis.
Bostadsprojektet är Klarabos första i Svalöv. Däremot har man nyligen haft inflyttning i ett bostadsprojekt i Bjuv. Ytterligare bostäder håller på att byggas där.
– Vi tittar på alla orter som har en uttalad bostadsbrist och efterfrågan på bostäder, säger Andreas Morfiadakis.
Gå till toppen