Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Cousin tillbaka i eliten – men inte i ÖVK

ÖVK hade hoppats på en återkomst, men Hampus Cousin väljer Hylte/Halmstad i ett nytt försök i elitserien.

Efter några års spel i division 1 gör förre ÖVK-aren Hampus Cousin comeback i elitserien.Bild: Johan Persson
Efter några år med division 1-spel hemma i Ängelholm har Hampus Cousin bestämt sig för att göra en ny elitsatsning. Men det blir inte i ÖVK.
– Nej, det var också aktuellt. Men jag fick ett erbjudande från Hylte/Halmstad och nu har jag skrivit på för dem, bekräftar den 28-årige allroundspelaren.
Hampus Cousin är volleybollfostrad i EVS, men redan 2010 gjorde han elitseriedebut som libero i Örkelljunga. Därefter har Hampus bytt klubb några gånger, 2014 gjorde han en lyckad comeback i ÖVK men det har också blivit spel i Vindrarp och så sent som förra hösten gjorde han en del sporadiska inhopp i Örkelljunga.
– Jag älskar volleybollen och det har varit omöjligt att sluta. Nu är jag taggad igen, jag ser det här som en nytändning och det är väldigt motiverande att återigen träna som spiker.
I ÖVK hade man hoppats på att Hampus Cousin skulle dyka upp där, men till slut var det Hylte/Halmstad som lockade mest. Nu kan det rentav bli en flytt över åsen; från Ängelholm till Halmstad, och den stora anledningen stavas Per-Erik Dalqvist, coach i den regerande mästarklubben.
– Jag hade honom som tränare när vi tog allsvenskt guld med EVS, så det är klart att det också spelade in, erkänner Cousin.
I Engelholm blir det här naturligtvis en kännbar förlust; Hampus Cousin var en av de allra viktigaste kuggarna när EVS vann division 1 i våras, och nu har klubben bestämt att bara köra med ett herrlag, mot tidigare två.
– Det var lite tunt redan ifjol och nu blir truppen ännu lite tunnare, konstaterar Fredrik Tågsjö i EVS-ledningen.
Samtidigt noterar vi att Örkelljunga går miste om ytterligare en spelare inför nästa säsong. Johan Svensson, på väg tillbaka efter en segdragen knäskada, ska börja studera och nu har han skrivit på för ÖVK:s elitseriekonkurrent i Lund.
Gå till toppen