Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Enkel seger för Rögle

Nyförvärvet Daniel Bertov var tillbaka efter skada. Det firade han med att göra mål när Rögle vann med 8–2 mot Tingsryd.

Rögles Daniel Bertov var tillbaka på isen efter huvudskadan. (Arkivbild)Bild: LUDVIG THUNMAN
Rögle och Tingsryd bjöd inte på någon propaganda den här torsdagskvällen i Tyringe. Tingsryd höll hyfsat jämna steg med ett Rögle som verkade slitet. Det krävdes två powerplay för att spräcka Tingsrydmålvakten Tex Williamssons nolla. Det första målet gjorde Nils Höglander som fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Då hade det gått 10.26. Med knappt tre minuter kvar utökade lagkaptenen Craig Schira lewdningen och när Taylor Matson gjorde 3–0 bara en halv minut in på andra perioden varkade matchen avgjord.
Men Rögle somnade till ordentligt och tränaren Cam Abbott kan inte ha varit särskilt nöjd efter andra perioden. Hastigt och mindre lustigt för ängelholmarna stod det 3–2 på tavlan och Tingsryd hade även läge att kvittera innan ett typiskt Olle Liss-mål gav Rögle tvåmålsledningen tillbaka. Han kom på högerkanten och drog iväg ett skott nästan nere vid mållinjen, som på något sätt letade sig in via målvakt Williamsson. För övrigt Liss första mål den här säsongen.
Sammantaget ska Rögle vara nöjt med att leda efter två perioder. Det är en ganska blek insats av ängelholmarna. Inte minst i andra perioden. Tränare Abbott kunde däremot glädja sig åt att nyförvärvet från Leksand Daniel Bertov var tillbaka efter sin huvudskada. Däremot saknades Leon Bristedt.
Spelet i numerärt överläge var ett av få plus i den här matchen. Tre av Rögles mål kom i den spelformen. Kanske har det också lossnat för förra säsongens succéspelare Olle Liss, som gjorde ett mål och var inblandad i ytterligare ett par. Motståndet var i och för sig inte av toppklass, men det tror jag inte Liss bryr sig om. Rögle övertygade inte men gjorde vad man behövde. I slutet av matchen ryckte man ifrån och till slut blev det 8–2.
Gå till toppen