Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Min mening

Läsartext: Fällning av träden blev en chock för oss närboende

Så här ser det ut nu utmed Vasatorpsvägen.
Hörde på lokalradion att Malmö stad fått omkring 8 miljoner från staten för att plantera träd och så kallad ”Rain Gardens” (genomsläpplig växtbädd, som fördröjer och renar dagvatten). Ett fint och omtänksamt skydd mot både hetta och skyfall. Vad gör man då i vår stad? Jo – i samband med förberedelserna för nya HelsingborgsExpressen, fälldes 100-tals friska Avenbokträd och buskar bland annat utmed Vasatorps-, Larmvägen.
Det blev en chock för oss närboende, hur kan man göra så och samtidigt förstöra miljön? Tänk också på alla fåglar och småkryp, som höll till i de täta buskagen och blev hemlösa. Ansvariga i vår stad tycks leva i tron att problem (människor emellan) löses om man fäller träd och ”öppnar upp mellan Fredriksdal och Drottninghög”, som det står i en av kommunens flashiga broschyrer.
Hur ser det ut i dag, innan de i fåtal utlovade nya träden och buskarna kommit på plats! Det blev en kal och bullrig ”autostrada” i fyra filer, avgränsad med ”sandbunkrar” och endast en gång/cykelbana på Drottninghögssidan. På Larmvägen är det trafik i båda riktningarna och bilar parkeras på båda sidor, men ingen cykelbana! Där det tidigare var tätt med träd och buskar, finns nu en ynka ”vanlig” gräsmattesträng och ingen Rain Garden, som inte behöver klippas.
I anslutning till de väl tilltagna hållplatserna/plattformarna på nära 20 meter – anpassade för en miljonstad, finns ett enda övergångsställe mellan stadsdelarna! Tala om ”koppla samman och riva barriärer” som det också står i broschyren! Till sist, glöm inte att i det här fallet är det vi Helsingborgs skattebetalare och inte staten, som står för notan!

Gösta Nordén

Fredriksdal
Gå till toppen