Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Konstnär, kåsör och Khomeinivakt – men ingen kvinna föreläser i Munka Ljungby

68-generationen, storkar och Afrikas himmel är temat för några av höstens föreläsningar i Munka Ljungby. Men damerna saknas.

Författaren och konstnären Jan Svante Vanbart berättar om sin drömresa som startade 1973 och fortfarande pågår.Bild: JACK MIKRUT
– Tyvärr har vi ingen kvinnlig föreläsare under höstterminen. Vi får se till så att det blir så till våren, säger Leif Stjerna, ordförande i Munka Ljungby föreläsningsförening.
– Vårt mål är att varje termin ha så många olika ämnen som möjligt, fortsätter han.
1973 började Jan Svante Vanbart, författare och konstnär, sin drömresa – och den pågår fortfarande.
Han drog ut i världen, med stopp i nyöppnade fristaden Christiania i Köpenhamn innan han drog vidare i Europa och övriga världen.
Om detta berättar han den 13 september.
På senare tid har storken återvänd till Skåne. Om detta berättar Sven Persson den 27 september.
David Perser var livvakt åt Ayatollah Khomeini i Iran, men på grund av motståndet mot regimen så hamnade han i fängelse. Den 11 oktober talar han om sin flykt via Washington till Sverige. Nu läser han till läkare i Lund.
"Hypnos – gåtfull hokuspokus eller nyckeln till dina superkrafter" kallar Dan Ahtola sin föreläsning den 25 oktober.
Lennart Björk är en kåsör som skrivit i ett 20-tal svenska tidningar under flera år. Den 8 november berättar han om sina mer än 20 år som teleingenjör utomlands.
Brutus Östling avslutar terminen den 22 november med en föreläsning som heter "under Afrika himlar", som handlar om djuren på den afrikanska savannen.
Gå till toppen