Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Klippan

Min mening: ”Kommunen bör ha rådighet över stor del av bostadsbeståndet”

Lars Johan Forsberg svarar på Klippanbon Ronny Anderssons funderingar kring det kommunala bostadsbolaget.

Hur skall kommunen få tillbaka sitt tillskott på totalt 87,3 miljoner från Treklövern. Det är huvudfrågan.
Att sälja delar av fastigheterna eller aktierna ser inte jag som någon möjlig lösning för kommunen att få tillbaka sina kostnader som totalt belastat oss i kommunen med 108 miljoner.
Läs mer: Min mening: Stoppa all vidare expansion av Treklövern
Dessa likvider behöver kommunen för andra prioriterade satsningar.
Enligt årsredovisningen 2016 för Treklövern ser man tydligt att styrelsen anger att värdet på fastigheterna bara är bokförda till en låg procent av det verkliga marknadsvärdet.
Treklövern måste tillsammans med kommunen som huvudägare finna lämplig lösning så att vi skattebetalare får tillbaka de satsade tillskotten.
Kommunen bör ha rådighet över stor del av bostadsbeståndet för att kunna fullgöra sitt samhällsuppdrag. Samma gäller för verksamhetslokaler. Den vanliga hyresgästen ska kunna ställa höga krav på service och fastighetsunderhåll. Kommunala bolag är under insyn från politiker, vilket ger ökat inflytande.
Kommunala bostadsbolag ska se till att kommunen tillhandahåller bostäder för alla möjliga skäl där medborgare behöver stöttning.
Att sälja bolaget som bolag är nog inte bästa idén, men från en tid till annan kanske någon fastighet bör avyttras för att skapa kapital för annat.
Om bostadsbolag tillhör kärnverksamheten eller inte kan diskuteras, men att ha rådigheten ger frihet och möjlighet till flexibilitet.
Hoppas Ronny Andersson är nöjd med min mening och svar. Det kanske underlättar valet i valet.
Lars Johan Forsberg (C)
Gå till toppen