Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Minihästar besökte boende på Pålsjö park: ”Vi vill få in djur som terapi på vårdboendet”

Morötterna och äpplebitarna som de boende plockar fram lockar. Men också att få en klapp och nosa på en rullator. Minihästarna som i veckan besökte Pålsjö parks vårdboende är nyfikna.

Det är ett speciellt besök som kom till Pålsjö parks vårdboende på onsdagen. Till uteplatsen dök minihästarna Dolly och Misan upp. De möttes av flera boende som hade förberett sig med morötter och äpplebitar.
Intresset var ömsesidigt när minihästarna kom till Pålsjö parks vårdboende.Bild: Elin Lunner
Minihästarna lät sig väl smaka och nosade snart runt efter mer godis. Misan bet lite på Lennart Perssons rullator och han skrattade. För ett bra tag sedan var en hund här och hälsade på, men till Pålsjö park kommer sällan några djur.
Lennart Persson ger Misan en morotsbit.Bild: Elin Lunner
Det hoppas Caroline Lindblad ändra på. Hon är aktivitetsansvarig på Pålsjö park och minihästarna, som är hennes mammas, har hon själv kört hit i hästtransport.
– Vi vill få in djur mer här på vårdboendet, som terapi. Det är mycket möjligt att jag tar med hästarna fler gånger. Jag håller också på att utbilda min hund till vårdhund så att han ska kunna komma hit. Dessutom har jag kaniner och håller på med kaninhoppning. Det kanske jag kan visa upp för de boende också.
Caroline Lindblad får många frågor om hästarna. De är ju så små, inte ens en meter i mankhöjd.
– De får bli max 86 centimeter höga. Rasen heter amerikansk miniatyrhäst och är en korsning mellan arabiska fullblod och shetlandsponny. Man brukar oftast köra dem, inte rida. De klarar bara att bära 35 kilo. Men de är ju som hundar och lätta att ta med så här, säger hon.
Gertrud Jörnbrink hälsar på minihästen Misan.Bild: Elin Lunner
Gertrud Jörnbrink sträcker sig efter Misan och kliar henne i manen.
– Det var många år sedan jag träffade på en häst. Jättesöt är du, säger hon.
Gå till toppen