Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Perstorp kommun köper kommunhuset

Planerna på att flytta kommunkontoret till Brukshotellet slopas. Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde bestämde man sig för att köpa det nuvarande kommunhuset.

Kommunstyrelsen i Perstorp köper sitt kommunhus.Bild: Kalle Lind
Arbetsmiljön i Perstorps nuvarande kommunhus var för dålig på grund av bristande underhåll och dålig ventilation. Då började kommunen se sig om efter alternativ.
Blickarna riktades mot Perstorps Brukshotell, en kommunalt ägs lokal som stod tom. Utredningar och skisser med förslag på hur Brukshotellet skulle kunna omvandlas till kommunhus togs fram och kalaset beräknades kosta uppemot 60 miljoner kronor.
Bland Perstorps invånare var förslaget inte populärt, vilket märktes i flera Facebookforum på orten.
Läs också Perstorp fortsätter utreda en flytt av kommunhuset till Brukshotellet
Men när kommunstyrelsens ledamöter träffades under onsdagen blev beslutet något annat. De föreslår istället för kommunfullmäktige att helkommunala Perstorp näringslivs AB ska köpa den fastighet som kommunhuset idag inryms i.
– Det var en enig kommunstyrelse som fattade det beslutet efter diskussioner. Brukshotellet har sämre läge än fastigheten mitt i centrum och kommunchefen skulle också ta diskussionen med nuvarande ägaren. Det mynnade ut i ett pris som var tillräckligt attraktivt för att ställa det mot att flytta, säger Ronny Nilsson (S), ordförande i kommunstyrelsen.
För 25 miljoner blir hela fastigheten kommunens. Idag delar kommunkontoret byggnad med bland annat ett apotek, Systembolaget och bowlinghallen.
Läs också Så kan nya kommunhuset i Perstorp se ut – om det flyttas till Brukshotellet
– Det här blir högst troligen billigare även om det tillkommer några miljoner för att renovera hela fastigheten för att komma till rätta med arbetsmiljöproblemen, säger Ronny Nilsson.
Ambitionen är att de verksamheter som idag ligger i huset ska finnas kvar även efter det potentiella köpet. Slutgiltigt beslut fattas av kommunfullmäktige den 19 september.
Gå till toppen