Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

21-åring får skyddstillsyn efter skadegörelse vid bankomat i Höganäs

En höganäsare döms för skadegörelse och flera fall av ringa narkotikabrott. Men han slipper fängelse och får skyddstillsyn istället.

Natten mot den 2 juni utsattes bankomaten vid SEB för skadegörelse. När personalen kom ditt upptäcktes att elektronik gått sönder sedan någon slagit eller sparkat sönder skjutdörrarna in till bankomaten.
När man kollade igenom övervakningsfilmen visade det sig att fyra personer varit i utrymmet. Men enbart en av dem – en 21-årig höganäsare – var aktiv vad gäller skadegörelsen.
Under polisutredningen har han berättat att han inte kommer ihåg händelsen, men att han tror de kan ha blivit inlåsta och att det var därför han gjorde som han gjorde.
Under rättegången valde 21-åringen att erkänna.
Förutom skadegörelsen åtalas mannen för tre fall av ringa narkotikabrott. Vid ett tillfälle ertappade polisen honom påverkad av både kokain, tramadol och cannabis. Vid ett annat hade han 20 gram hasch på sig och vid det tredje en handfull tramadoltabletter.
Tingsrätten konstaterar att 21-åringens brottslighet har koppling till narkotikamissbruk och dömer honom därför till skyddstillsyn. Han döms också att betala drygt 8 000 kronor i skadestånd för skadegörelsen.
Gå till toppen