Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Ängelholm fördubblar antalet offentliga cykelpumpar – luften är fri på sju ställen till

Ängelholm har installerat sju moderna och offentliga cykelpumpar på olika ställen i kommunen. Vilket gör att det nu finns sammanlagt 15 i kommunen.

En av de nya cykelpumparna har placerats vid busshållplatsen utanför skolan i Strövelstorp.Bild: Kristian Nilsson
Detta är ett steg för att göra det lättare för cyklisterna i kommunen.
Pumparna syns på långt håll. De ser ut som förstorade ishockeypuckar.
– I våras gjorde vi en enkät bland ängelholmarna var de ville ha de här sju nya cykelpumparna. När vi fick pumparna placerade vi ut dem där flest människor tyckte att de behövdes, säger Björn Adlerberth, trafikingenjör på Ängelholms kommun.
Svaren på enkäterna visade att det fanns ett behov utanför centrum. Därför placerades flera av dem i större orter runt Ängelholm. Och flera av dem är placerade vid cykelparkeringar eller busshållplatser.
De sju nya finns i Hjärnarp, Munka Ljungby, Strövelstorp, vid Nya Torg, på Åsbogatan, Danielslundsgatan och Kullavägen.
Sedan tidigare finns det ungefär lika många cykelpumpar runt om i kommunen. Bland annat vid cykelgaraget vid järnvägsstationen.
– Så här långt har vi enbart mött positiva reaktioner. De som använt dem tycker de fungerar bra. Man pumpar med en fotpump och det finns en tryckmätare så man kan så hur trycket ökar i däcket, säger Björn Adlerberth.
Gå till toppen