Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Inför avkast: ”Handbollsfolk brukar bjuda på sig själva”

Torsdagen den 13 september bjuder Sporten och Helsingborgs idrottsmuseum in till evenemanget Avkast – en handbollskväll. OV Helsingborgs herr- och damlag står i fokus. Sportens Tomas Nilsson ser fram emot att träffa publik och gäster.

Dags för en kväll i handbollens tecken.Bild: Bildbyrån Britt-Mari Olsson
Varför Avkast, Tomas Nilsson?
– Vi tycker om att omge oss med bra folk och handbollsfolk är bra folk. Sanningen är att vi redan i våras började fundera på att göra något likt de avsparkskvällar vi haft kring HIF i handbollens namn. Med OV Helsingborgs snabba respons var det handen i luften direkt. Det kunde inte vara något passivt spel från vår sida utan vi kastade igång.
Vilken är din och kollegans roll?
– Jag och Marjan Svab får förhoppningsvis en lugn kväll. Vi vet att handbollsfolk brukar bjuda på sig själva. Vår roll blir väl i så fall domarparets som ser till att vi kommer i mål helskinnade.
Berätta om vad publiken kan vänta sig den livesända handbollskvällen?
– Såväl damer som herrar i OV står inför allsvenska säsonger. Vi pratar om förväntningar, målsättningar och läropengar från tidigare år. Självfallet måste vi även gå på djupet med vad som försiggår i Linus Nileskogs huvud i samband med en segersång.
– Vi får inte heller glömma att Helsingborg är en handbollsstad som åter satsar på bredd. Jag tänker då på IK Sund som går en ny vår till mötes och erbjuder ett fint alternativ till stadens ungdomar. Sportbladets Johan Flinck är engagerad i klubben så vi kastar in honom i mixen också. När han ändå är på plats kan vi avkräva lite handbollstankar från den nationella horisonten.
Kan närvarande, och de som tittar på HD:s livesändning, räkna med överraskningar?
– Vi ska nog få loss en och annan landslagsstory från tiderna då det begav sig. Och känner vi OV rätt lär även vi programledare bli överraskade. Men det bästa sättet att stilla sin nyfikenhet på är att dyka upp på Helsingborgs idrottsmuseum på torsdag. Det är gratis – och vi står för fika.
Gå till toppen