Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Glumslövs församlingshem invigs med sång

Det nya församlingshemmet på Glumslövs kyrkogård invigs på söndag. Det gamla vill Landskronahem köpa.

Nya församlingshemmet i Glumslöv med plats för över 100 personer invigs på söndagBild: Erik Melkersson
Det är en efterlängtad byggnad som redan tagits i bruk av bland annat barnverksamheten och syföreningen.
– Vi ville ha möjlighet att erbjuda mer ändamålsenliga lokaler. Där var väldigt besvärligt med tillgängligheten i det gamla, berättar Jan Nimmermark, ordförande i Glumslövs kyrkogrupp och ledamot i kyrkorådet.
Han är nöjd med slutresultat. en enplansbyggnad med personalutrymmen, kök och möteslokaler som kan slås ihop till en stor med plats för mer än 100 personer.
– Det är bra lokaler för vår stora barnverksamhet.
Byggnaden ligger på den södra delen av kyrkogården, nära kyrkogårdsmuren ut mot Ålabodsvägen. Direkt intill nybygget ligger elva gravplatser, mellan församlingshemmet och kyrkogårdsmuren.
I samband med första spadtaget i maj i fjol talades det om en totalkostnad på 13–14 miljoner kronor. Jan Nimmermark säger att slutnotan ännu inte är klar, men hoppas att det håller sig inom den budgeterade prislappen på 12 miljoner kronor.
Gamla församlingshemmet ska säljas. Det är inte lämnat till mäklare utan diskussioner pågår med Landskronahem som vill bygga trygghetsboende i Glumslöv.Bild: Erik Melkersson
Gamla församlingshemmet har sedan 1961 legat norr om kyrkan, i ett hus som tidigare varit byskola och lärarbostad.
Nu vill Kvistofta församling sälja byggnaden. Diskussioner pågår om att sälja till kommunala bostadsbolaget Landskronahem som aviserat planer på att uppföra trygghetsboende i Glumslöv.
Läs mer: Landskronahem vill bygga trygghetsboende i Glumslöv
Det nya församlingshemmet i Glumslöv är byggt intill några gravar på kyrkogårdens södra del.Bild: Erik Melkersson
Det nya firas med festgudstjänst i kyrkan söndag 9 september, klockan 11. Därefter blir det procession till församlingshemmet, tal, bandklippning, mingel och sång av barnkören Körallerna.
Läs mer: Byggstart för Glumslövs församlingshem
Gå till toppen