Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åstorp

Min mening: ”Omöjligt rätt att sälja ut mark för priser satta år 2007”

Åstorps oppositionsråd Maria Gottschalk (SD) svarar kommunalrådet Ronny Sandberg (S) och Per-Arne Håkansson (S) om markförsäljning i kommunen.

Att plocka ut en liten del ur en större mening brukar oftast visa på en lögn vinklad till sanning.
Att vi i SD tillfälligt vill stoppa försäljning av verksamhetsmark grundar sig på att Socialdemokraterna med sina allierade C och KD inte har kontinuerlig uppföljning och marknadsanpassad prissättning av denna tillgång.
Åstorp har ett attraktivt läge, och det kan omöjligt vara rätt och riktigt ekonomiskt att sälja ut mark för priser satta år 2007.
Läs mer: Min mening: ”Ett hot mot kommunens utveckling”
Vi i SD vill satsa på kommunens framtid, stödja nyetablerade småföretag, men för att inte slå bort större verksamheter som vill etablera sig eller expandera här i Åstorps kommun, vill vi därför skyndsamt se att kommunfullmäktige fattar beslut efter en ny marknadsrätt prissättning.
Vi väckte detta ärende redan före sommaren, och ytterligare igen, tydligare och hårdare åtstramat i höstens första kommunstyrelsens arbetsutskott samt kommunstyrelsen, just för att uppmärksamma dess vikt och tyngd för snabb hantering.
Skyndsam hantering brukar inte vara några problem gällande så många andra undermåligt framtagna ärende som kräver snabba beslut, som till exempel försäljning av det slag Ronny Sandberg (S) och Per-Arne Håkansson (S) här benämner och mycket akut verkar vilja få igenom så mycket som möjligt av innan denna mandatperiod nått sitt slut.
Att sälja ut all mark vi har, till dessa företagsjättar, innebär att det inte kommer att finnas mark för mindre företag. Här är det viktigt att tänka efter före, och inte kasta iväg mark till första bästa.
Åstorp ska vara en företagsvänlig kommun, det är solklart, liksom att Socialdemokraternas hantering av kommunens medel är ett hot mot kommunens fortsatta utveckling.
Maria Gottschalk (SD), oppositionsråd
Gå till toppen