Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Min mening: Vi tar miljöfrågorna på allvar i vår kommun

Michael Nemeti (S) slår ett slag för miljöstyrgruppen i Klippan.

Det finns ett tjänstemannaförslag om att lägga ner miljöstyrgruppen i Klippans kommun. Socialdemokraterna i Klippan vill tvärt om bevara miljöstyrgruppen och gärna utveckla denna och på så sätt kunna sätta fokus på miljöarbetet i vår kommun.
Vi tror att miljöfrågorna skulle hamna långt ner på dagordningen om frågorna enbart skulle ligga på kommunstyrelsen. Miljöstyrgruppen bildades 2011 med syfte att stärka miljöarbetet i kommunen. De flesta partierna finns representerade i denna grupp. Gruppen har hanterat en stor del remisser, enkäter, uppföljning och revision av miljöprogram antaget i fullmäktige, naturvårdsprogram som kommer att skickas på remiss med mera.
Utöver dessa större program så har det gjorts ett antal restaureringsåtgärder i Bäljaneå i gruppens regi och där man bara efter cirka en månad kunnat konstatera att lax och havsöring lekte direkt. Det har även gjorts en kartläggning av våtmarkslägen i vår kommun. Bland de publika insatser som genomförts kan nämnas Earth hour, Grön flagg i skolor samt utbildningsinsatser riktat till kommunanställda och allmänhet.
Socialdemokraterna i Klippan vill därför ha kvar Miljöstyrgruppen och gärna se den utvecklas!
Michael Nemeti (S), ordförande i miljöstyrgruppen
Gå till toppen