Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nu har ex-HIF:aren debuterat för Eskils

David Svensson fick ett chockbesked strax efter att han blivit klar för Eskilsminne. Efter ett skadefyllt år har ex-HIF:aren nu gjort debut – i B-laget.
– Jag stressar inte, säger han.

David Svensson.
I vintras vände David Svensson hem till Helsingborg efter utflykter till division 1-lagen Motala och Husqvarna. Ex-HIF:aren skrev på för Eskilsminne, men har tvingats se lagets framfart från sidan.
Innan den 25-årige mittfältaren hann debutera fick han sin ena fot opererad. Först i måndags gjorde han comeback, och därmed debut, i en B-lagsmatch. Eskilsminne besegrade Lödde med 8–0, noterbart är också att forwarden Oliver Åkerman gjorde fem mål.
– Det kändes bra, även om motståndet inte var det bästa. Skönt att få komma igång med matchning igen efter ungefär ett år, säger David Svensson.
Hur har skadeperioden varit?
– Den har varit tuff. Jag var absolut inte beredd på en operation när beskedet kom, så det var lite av en chock. Men jag tog in det ganska snabbt och försökte omvandla det till något positivt.
David Svensson har allsvenska meriter med HIF och har spelat 60 division 1-matcher. På lördag tar Eskilsminne emot hans före detta klubb Husqvarna, som kämpar i bottenstriden. Om David Svensson är aktuell för matchen?
– Det får jag nog reda på lite senare i veckan. Jag, Pringle [Martin, huvudtränaren] och fysteamet har en dialog och vi var överens om att vi skulle börja med den här B-lagsmatchen. Det är en bit kvar till där jag vet att jag ska vara, men jag stressar inte, säger han.
Gå till toppen