Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Wilthorn trivs i nya rollen

Han vet hur det är att spela upp OV Helsingborg. Det nya är att försvarsgeneralen Jonatan Wilthorn förväntas även kliva fram i offensiven.

Den här säsogen ska Jonatan Wilthorn visa att han kan mer än stoppa motståndare.Bild: Britt-Mari Olsson
TRÄNINGSMATCH
OV Helsingborg 30 (15)
Ankaret 25 (11)
En månad efter avslutningen mot Hammarby – då det stort klart att OV Helsingborgs skulle få lämna Handbollsligan – bestämde sig Jonatan Wilthorn får att sätta sin namnteckning på ett nytt kontrakt.
Förutom revanschlusta lockade en annan sak. Kommande säsong i allsvenskan väntar en bredare roll för spelaren främst känd som försvarsspecialist. Under sommarens förberedelser har Jonatan Wilthorn skolat om sig till linjespelare. Nu utökas repertoaren. Samtidigt får Oscar Cosmo och Linus Nileskog konkurrens på positionen.
– Härligt att få en nystart. Jag kände att jag behövde en ny utmaning, och utveckla det offensiva spelet för att kunna bidra även där, konstaterar Jonatan Wilthorn, efter att OV Helsingborg besegrat Ankaret i genrepet.
Wilthorn tycker vissa spelmässiga bitar landat på plats. Samtidigt återstår en del att lära.
– Tränare använder sina linjespelare på olika sätt, men tanken är att jag med min fysik och storlek äger min yta. Där tycker jag att jag hittat rätt, det känns naturligt. Sedan tar det lite tid att få till kombinationsspelet med niorna, djupet i spärren och sånt.
Med tanke på att OV behållit i stort sett samtliga nyckelspelare får laget leva med favoritstämpeln i allsvenskan.
– Vi är förberedda på det. Har haft möten där vi pratat genom saken. Vi kommer vara favoriter, men det ska vi klara, säger Jonatan Wilthorn.
OV-tränaren Ulf Sivertsson är nöjd med att ha fått ytterligare alternativ på linjen.
– Han (Jonatan) har storleken och är bra när han får lägen. Sedan finns det självklart saker att jobba med. Känslan, samarbetet med niorna ...
Premiären hemma mot Lindesberg närmar sig. Genrepet mot division 1-laget Ankaret såg ut som väntat. Med tanke på att allvaret snart börjar var få hemmaspelare intresserade av att riskera det lilla extra.
Liksom spelarna välkomnade tränare Sivertsson att försäsongen är över.
–Den har varit jättebra. Vi började träna redan 1 april så det ska bli skönt att sätta igång med serien.
Var står ni?
– Bortsett från i dag har vi valt möta bättre motstånd under försäsongen. Bland annat Karlskrona och Ystad från ligan. Det har sett bra ut både i matcherna och på träningarna. Vi siktar definitivt på att gå upp.
Gå till toppen