Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Eskils i toppstriden – back i ovan roll

Jonatan Persson känner att han är bättre än någonsin. När Eskilsminne besegrade Husqvarna gjorde vänsterbacken sitt första seriemål för topplaget.

Jonatan Persson.
Division 1 södra
Eskilsminne 2 (1)
Husqvarna 0 (0)
I den 38:e minuten fick forwarden Emil Åberg till en drömträff som landade någonstans i bortre krysset och timmen in i matchen hittade Jonatan Persson nätet med ett lågt skott strax utanför straffområdet. Eskilsminne besegrade bottenlaget Husqvarna med 2–0 och vänsterbacken Jonatan Persson var en av matchens bästa spelare.
Och han hamnade i en ovan roll.
– Senast jag gjorde mål måste ha varit förra året i någon DM-match. I serien har jag inte gjort mål för Eskils, säger han.
Inför säsongen hade 25-åringen aldrig spelat så här högt upp i seriesystemet. Han har missat en match på grund av sjukdom, annars har han spelat samtliga minuter.
– Det är min absolut bästa fotbollssäsong hittills, säger han.
Majoriteten av hans lagkamrater har presterat på liknande höjder. Laget har inte bara skrällt mot HIF i Svenska cupen, som nykomling är de ett topplag i division 1.
– Vi håller absolut på den här nivån. Det är en sak att vara det i de fem första matcherna, men nu är det ett riktigt kvitto på att vi är bra. Det går inte att säga något annat längre, säger han.
När fick ni det kvittot?
– I de första matcherna kan jag inte säga att vi spelade bättre än motståndarna, det handlade mycket om inställning och att vi var ett lag. Fem-sex matcher in i säsongen började vi ta tag i matcherna från början, motståndarna hade respekt för oss och lät oss ha mer boll.
Siktar ni på superettan?
– Siktar och siktar... klart att man tittar upp i stället för ner. Vi vet att vi är bra och vi ska möta några topplag. Slår vi dem vet man aldrig.
Husqvarna hade inte mycket att sätta emot på Harlyckan.
– Vi gjorde en riktigt bra match spelmässigt tycker jag. Första halvlek dominerade vi totalt, sista 20 minuterna i andra halvlek blev det lite Hawaii-fotboll. Men det kändes stabilt, säger Jonatan Persson.
Gå till toppen