Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Eskilstränaren: "Vi visste vad som krävdes från dag ett"

Eskilsminnes tränare Martin Pringle är inte speciellt överraskad över sitt överraskningslag.
– Innan säsongen tyckte jag att övre halvan var rimligt, säger han.

Martin Pringle.
Förra hösten fick Eskilsminne kvala för att ta sig till division 1. Som nykomling är de femma med en tredjedel kvar av säsongen och för några veckor sedan avancerade de till Svenska cupens gruppspel efter en skrällseger mot HIF.
Är tränaren Martin Pringle själv överraskad?
– Alltså, det beror på lite. Innan säsongen satte vi målet att vi skulle vara på övre halvan, sen har man alltid en förhoppning om att göra det lite bättre. Men övre halvan tyckte jag var rimligt, sen ska man ha lite flyt samtidigt som de andra lagen kanske ska ha lite oflyt. Vi visste i alla fall vad som krävdes från dag ett, säger han.
Förra helgen tappade Eskilsminne två poäng efter ett sent 2–2-mål från Grebbestad. Under lördagen väntar match mot ett annat bottenlag. Nästjumbon Husqvarna kommer till Harlyckan.
– De är inte så dåliga som tabelläget visar och de har några riktigt duktiga spelare, det gäller att vi ser upp med dem. Min förhoppning är att vi ska kunna hålla det tajt och göra det så bra som vi har gjort den senaste tiden. Vi har varit organiserade, rätt så cyniska och alla har tagit till sig att göra jobbet fullt ut. Det är hundra procent hela tiden, säger Martin Pringle.
Nyförvärvet David Svensson, som lämnade just Husqvarna efter förra säsongen, gjorde comeback i en B-lagsmatch tidigare i veckan.
– Av det jag har sett av David förr kan jag säga att han fortfarande är lite rostig, men han är långt mycket bättre än att behöva spela i en sådan B-lagsmatch. Han var lite för bra för några av killarna vi mötte. Han har säkerligen en bit kvar, det säger han själv också. Det kommer så fort han börjar spela matcher. Vi får se när det blir, säger Martin Pringle.
När HD pratar med Martin Pringle innan fredagens träning har han inte beslutat sig för om innermittfältaren tar en plats i matchtruppen.
– Jag har inte bestämt någonting ännu. Jag har några spelare som jag vill ha en dialog med, säger han.
Mittfältarna Philip Petersson och Axel Grahn är de enda spelarna som inte är tillgängliga mot Husqvarna. Axel Grahn, som har superettanmeriter med Ängelholm, har varit borta sedan slutet av fjolårssäsongen. Han drabbades då av reaktiv artrit, en ledinflammation som uppstår efter en bakterieinfektion. Han har gjort framsteg.
– Han tränade fullt i måndags och onsdags, men i går [torsdag] stod han över. Vi får inte pusha honom för hårt, vi måste se hur kroppen reagerar, säger Martin Pringle.
Gå till toppen