Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hästar, hundar och en hel Kulturnatt i Höganäs

För första gången deltar inte Eric Ruuths kulturhus inte i Kulturnatten. Kultursamordnare Britt- Marie Theander tycker att de fått ihop ett brett och bra program ändå.

Kultur- och fritidsförvaltningen i Höganäs presenterar Kulturnatt 2018 Frv Cecilia Andersson med Zelda, Erik Celander i All The Wrong Reasons, Henrik Rasmusson, Britt-Marie Theander och Jenny Rasmussen med hästen MyllaBild: Anders Malmberg
Den 15 september är det dags för den 19:e Kulturnatten i Höganäs. Men årets arrangemang har tvingats dra ner på utbudet av aktiviteter på grund av att Eric Ruuth i årets budget blivit av med pengarna för övergripande kommunaktiviteter
Tidigare år har cirka 35 personer från Eric Ruuth hjälp till med att sköta till exempel ljud och ljus. Resultatet blir att det i år inte byggs några scener vid Bruksskolan och på Bibliotekstorget.
– Det blir lite tuffare i år och det känns lite nervigt och ensamt. Vi har fått dra ner på programmet och det är många lokala band som inte får möjlighet att spela, säger Henrik Rasmusson på kultur- och fritidsförvaltningen.
Men kultursamordnare Britt-Marie Theander är ändå nöjd med programmet.
– Jag är stolt över att vi fått ihop så mycket, säger hon.
– Ja, jag tror inte folk kommer att märka det, säger Henrik Rasmusson.
Programmet smyger igång klockan 12.30 med Röda Korsets RK-loppet och klockan 15.30 med Kullasällskapet för körnings hästparad genom Storgatan och Strandgatan, den leder fram till Cirkusplatsen i hamnen, där det blir hästshow klockan 16.
Där kommer också Cecilia Andersson från Arild att ha en lydnadsshow med sin hund Zelda. De har tillsammans en Youtubekanal.
– Jag tror det är Sveriges största om hundar och hundliv. Jag lär ut trick och visar hur man kan börja med tre olika hundtävlingar, säger Cecilia Andersson.
All The Wrong Reasons avslutar kvällen på Sundstorget.Bild: privat
Från klockan 16 är det full aktivitet på många ställen i Höganäs. På Sundstorgets scen inleder lokala Soul´d Out. 19.30 spelar Panda Da Panda och 21.30 avslutar All The Wrong Reasons med sin hiphop med mycket liveinstrument.
– Vi vill förmedla energi, att man dansar och har kul, säger gitarristen Erik Celander.
– Jag tror det blir en magisk avslutning, det är härlig musik, säger bibliotekschef Terese Blandford.
Höganäsbandet Chills.Bild: privat
På biblioteket händer det också mycket. Bland annat kommer Torbjörn Dencker att hålla ett Kullaquiz, Höganäsbandet Chills ska spel och så kommer poeten Bob Hansson.
– Han är ett känt dragplåster, jag tror det kan locka folk i varierande åldrar, säger Terese Blandford.
På Tivolihuset inleder Martin Svensson standup-scenen och Tobias Persson, känd från ÖoB:s reklam, avslutar.
Komikern Tobias Persson.Bild: privat
Budgeten för årets Kulturnatt är 332 000 kronor och kultur- och fritidsförvaltningen har i år valt att inte satsa på de kändaste, och dyraste, artisterna.
– De stora namnen slukar hela min budget, jag är nöjd med bredden, säger Britt-Marie Theander.
– Det finns något för alla, kulturnatten är en kulturinjektion, säger Henrik Rasmusson.
Gå till toppen