Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

HD storsatsar inför valnatten med ny sajt och specialtidning

Årets val ser ut att bli ett av de mest dramatiska i modern tid. På valdagen gör HD sin största digitala satsning någonsin med liverapportering och analyser för både riksdag, region och det lokala bevakningsområdet. ”Vi täcker allt från riksdagsvalet ner till Örkelljunga kommun”, säger Marcus Ekdahl, redaktionschef.

När vallokalerna stänger klockan 20 på valdagen dröjer det inte länge förrän valresultaten börjar ticka in på våra grafiksidor.
På valdagen den 9 september lanserar HD en specialbyggd sajt med ständigt uppdaterad nyhetsgrafik och liveuppdateringar. Förutom bevakningen av valresultatet i riksdagen och Region Skåne, kommer läsarna att få fortlöpande nyheter och analyser från samtliga elva nordvästskånska kommuner som ingår i tidningens bevakningsområde.
– Vårt fokus är att leda skåningarna genom den här kvällen och valnatten med alla de verktyg som vi har till vårt förfogande. Vi täcker allt från riksdagsvalet ner till Örkelljunga kommun, säger Marcus Ekdahl, redaktionschef på HD och Sydsvenskan.
Hela HD och Sydsvenskans redaktion, sammanlagt över 100 journalister, är på ett eller annat sätt inblandade i valbevakningen. Reportrar kommer att vara på plats lokalt och bland annat livesända valvakor. Läsarna kommer också att kunna chatta om valet med tidningens senior columnist Per T Ohlsson.
För papperstidningens del har trycktiderna senarelagts så långt det har varit möjligt. När valresultat för regionen står klart klockan 02 natten till måndagen, kommer en särskild e-tidning att publiceras med de allra senaste valresultaten och analyserna.
– Jag är stolt och glad över den satsning vi påbörjade redan i slutet av förra året och som nu når sin final.
Men arbetet med valet slutar inte på valnatten.
– Man kan misstänka att det i vissa delar kan bli ett rörigt val sett till resultatet och vi kommer naturligtvis att följa upp och utveckla vår bevakning i dagarna och veckorna som följer, avslutar Marcus Ekdahl.
Fakta

Så här bevakar HD valet

- Ständigt uppdaterad grafik på hd.se med valresultat från valen till riksdag, region och kommunerna i bevakningsområdet.

- Liveflöde med direktrapporter och politikerkommentarer från valvakorna i våra kommuner

- Nyheter och analyser

- Från 20.30 chattar tidningens senior columnist Per T Ohlsson med läsarna.

- En särskild e-tidning med de senaste resultaten och uppdateringarna

Gå till toppen