Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
HIF

HIF-talang med i ÄFF:s matchtrupp

Mattias Almeida kan göra ÄFF-debut i söndagens viktiga hemmamatch mot Oddevold.

Mattias Almeida.
Tidigare i veckan blev det klart att Mattias Almeida, precis som målvakten Kalle Joelsson och backen Carl Thulin, ingår i ett samarbetsavtal mellan HIF och ÄFF. Joelsson och Thulin är inte med i truppen till ÄFF:s hemmamatch mot Oddevold under söndagen, men det är Almeida.
Forwarden, som också kan användas i offensiva mittfältsroller, har gjort två träningar med division 1-laget. Tränaren Alexander Tengryd vill inte svara på om 19-åringen tar en startplats.
– Jag har inte presenterat startelvan för truppen. Han är med i truppen, vi får se var vi landar, säger han.
Alexander Tengryd.Bild: AVDO BILKANOVIC
ÄFF har bara tre poäng till nedflyttningsplats. Oddevold har i sin tur tre poäng mer än ÄFF.
Senast förlorade ÄFF med 4–2 mot Husqvarna.
– Oddevold gör kanske inte det i samma extrema grad som Husqvarna, men det är ett lägre lag som försöker sitta ihop och ge initiativet till oss. Vår metod finns, det är kvalitén i metoden som inte alltid är hundraprocentig, säger Alexander Tengryd och tillägger:
– Precis som tidigare blir balansen i laget när vi tappar boll viktig, att vi inte blir så sårbara när motståndarna kontrar.
ÄFF saknar alltjämt mittbacken Erik Widén och kantspringaren Elias Johansson. Mittfältsvärvningen Patrick Arthur har fortfarande inte landat på svensk mark.
Gå till toppen