Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Testades av HIF – nu spelar ÄFF-målvakten med Vejby

ÄFF, HIF – och Vejby. Målvakten Robin Streifert får nu speltid i division 3.
– Det har ändå varit ett bra år, säger han.

Robin Streifert i HIF-tröjan när han fick hoppa in i sommarens träningsmatch mot Helsingör.
Division 3 sydvästra Götaland
Snöstorp Nyhem 2 (1)
Vejby 0 (0)
I år har Robin Streifert spelat sju division 1-matcher med Ängelholm och i somras fick han speltid i HIF:s träningsmatch mot Helsingör.
Under lördagen vaktade 20-åringen målet för Vejby i 2–0-förlusten mot Snöstorp Nyhem i division 3.
Vejbys ordinarie målvakt, Hugo Olsson, har ådragit sig sin sjunde hjärnskakning och därför har klubben hämtat in Streifert som ett 24-timmarslån.
– Det är kul, jag får spela fotboll igen. Att det är en lägre division? Trean har ändå kul fotboll och det är bra att jag får matchtid, säger han.
Under söndagen tar ÄFF emot Oddevold och då är Robin Streifert tillbaka i division 1-sfären.
– Jag är i Vejby när det inte krockar. Nästa helg är jag bara i Ängelholm, tanken är att jag i alla fall ska spela tre av de fyra matcherna som Vejby har kvar, säger han.
ÄFF, HIF och nu Vejby. Vad säger du om det här året?
– Det har ändå varit ett bra år. Förutom matcherna har jag gjort några träningar med HIF och tanken är att jag ska vara där när de har U21-matcher och behöver hjälp.
Vad ger tiden i HIF:s miljö dig?
– Erfarenhet. Jag vill uppåt, nu får jag mäta mig själv i ett topplag i superettan och som egentligen tillhör allsvenskan.
I ÄFF konkurrerar Robin Streifert med Linus Müller och även Kalle Joelsson är en utmanare då han ingår i klubbens samarbetsavtal med HIF.
– Konkurrensen är bra. Vi jobbar på, jag gör mitt och Linus är förstemålvakt. Jag får köpa det och jobba på. "Alex" [tränaren Alexander Tengryd] tar ut laget. Jag tycker att jag har gjort det bra i år, men det har Linus också. Det är inte så mycket att säga.
Vejby då? Laget är alltjämt indraget i bottenstriden och mot Snöstorp Nyhem hade de inledningsvis problem.
– Det var svårspelat, i första halvlek fick vi knappt tag i bollen även om de inte skapade mycket. I andra halvlek höjde vi oss och fick medvind, vi tog tag mer i bollen och skapade en del lägen. Sen dödade de matchen när de gjorde 2–0 med tio minuter kvar, säger Robin Streifert.
Gå till toppen