Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Zlojutro frälste Hittarp med drömmål

Åtta raka segrar och Hittarp är med i kampen om en division 1-plats. Mot Sävedalen blev Vlado Zlojutro stor matchhjälte.

Vlado Zlojutro.
Division 2 västra Götaland
Hittarp 2 (1)
Sävedalen 1 (0)
Hittarp besegrade toppkonkurrenten Sävedalen med 2–1. Segerorganisatör? Tvåmålsskytten Vlado Zlojutro som avgjorde i den 91:a minuten.
– Vi hade ett bra anfall längs högerkanten, Sumar [Almadjed] fick bollen felvänd och satte tillbaka den till mig utanför straffområdet. Jag fick en kalasträff, den satt rakt uppe i krysset. Det är de bästa vinsterna, när man avgör med 2–1 i slutet, säger Vlado Zlojutro.
I den 86:e minuten hade gästerna kvitterat, men Hittarp visade att de för tillfället är en segermaskin. I början av säsongen blandade laget högt och lågt – nu har de åtta raka segrar och är i allra högsta grad med i kampen om en division 1-plats.
– Jag tror att vi har hittat ett spelsystem som passar hela laget och våra spelartyper. Jag tror också att vi har accepterat att vi inte måste pressa högt hela tiden, nu kan vi ligga lågt också. Och vi gör ett stort lagarbete, säger Vlado Zlojutro.
30-åringen kom från Ängelholm inför säsongen. På elitnivå var han ofta yttermittfältare, nu huserar han på det centrala fältet. Han trivs i lagets 3–5–2-system.
– När vi spelade 4–3–3 kändes det som att jag hade mer defensivt ansvar, nu har jag mer offensivt ansvar även om det är box till box. Jag vet att jag hela tiden har en sittande mittfältare bakom mig. Det känns mycket tryggare, då kan jag attackera mer, säger han.
Gå till toppen