Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Alla partier i Ängelholm hoppas på att öka i valet

Kommunfullmäktige skulle behöva 68 mandat istället för de faktiska 51, om alla partier skulle få så många mandat som de tror eller hoppas på. Både Socialdemokraterna och Moderaterna hoppas på 17 mandat i den nya församlingen.

Valspurten går nu in i sin sista fas och inom kort ligger resultatet på bordet. Resultatet som avgör hur många mandat partierna som vill sitta i Ängelholms kommunfullmäktige kommer att få.
Sammanlagt finns det 51 mandat att fördela, men om alla partiernas förhoppningar skulle slå in så skulle det istället behövas närmare 68 mandat i fullmäktigeförsamlingen.
Så här tror eller hoppas partiföreträdarna:
Lars Nyander, Socialdemokraterna (16 mandat idag, hoppas på 17):
– Vi tar sikte på att gå framåt så klart. Kommunen går bra och vi tror och hoppas att Ängelholmarna också ser det. Vi tror på minst 16 mandat, vi ska i alla fall inte backa.
Robin Holmberg, Moderaterna (13 mandat idag, hoppas på 17):
– De samtal vi har haft med väljarna har varit i positiv anda och det är många som säger att de ska rösta på oss. Den mätning ni gjorde tidigare i år (tidningens valbarometer som publicerades den 1 juni) pekade på 16 mandat, men vi tar gärna fler än så.
Jim Brithén, Engelholmspartiet (6 mandat idag, hoppas på 7):
– Efter en turbulent tid i partiet så känns det bara positivt nu när man pratar med folk. Men det är svårt att gissa och förra valet hade vi både Pyttebron och badhuset som gav mycket. Vi vill gärna behålla våra 6 mandat och målet måste vara att bli snäppet bättre.
Johan Wifralius, Sverigedemokraterna (6 mandat idag, hoppas på 10).
– Vi har märkt ett ökat intresse från väljarna under de här senaste fyra åren och i er egen undersökning skulle vi få 17,5 procent. Vi räknar med något mer och tror att vi kanske kan få 9 eller 10 mandat.
Liss Böcker, Centerpartiet (4 mandat idag, hoppas på 6).
– Det känns som om vi har vind i seglen i opinionsmätningarna, men de kommer så ofta nu, det är lätt att bli lite stressad. Folk vi pratar med är positiva och det verkar som om de förstår vad vi står för. Vi hoppas på två mandat till.
Charlotte Engblom-Carlsson, Liberalerna (2 mandat, hoppas på 4).
– Det är jättesvårt att sia, men det har varit en god stämning runt alliansens valstuga. Vi vill gärna behålla våra två mandat, men det skulle vara underbart att dubblera. Framför allt är vår förhoppning att alliansen står stark efter valet.
Anne-Marie Lindén, Miljöpartiet (2 mandat idag, hoppas på 3).
– Vi hoppas att det ska gå minst lika bra som förra gången. Nu när vi har enbart en valkrets så kommer det att ge oss tre mandat istället för två som vi fick när kommunen var uppdelad i två kretsar.
Linda Persson, Kristdemokraterna (2 mandat, hoppas på 3).
– Vi hoppas få behålla de två mandat vi har, men kniper vi något till så är det bra. Vi känner att vi har bra skjuts av Ebba (Busch Thor) även på lokal nivå, även om resultatet känns jätteovisst just nu.
Sara Gigja, Vänsterpartiet (inget mandat idag, hoppas på 1).
– Vi är otroligt förväntansfulla. Vi har många som har varit aktiva under valrörelsen, vilket har gjort att vi har kunnat träffa fler människor och det har varit positivt. Vi hoppas kunna knipa minst ett mandat.
Med en sammanlagd önskelista på 68 mandat så står det klart att alla inte kan bli vinnare i detta val.
Väljarna avgör saken under söndagen.
Gå till toppen