Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Brukar du klä dig extra fint när du går och röstar?

Hur viktigt är det att gå finklädd till vallokalen? Vi tog tempen utanför vallokalen på Tycho Braheskolan.

Janet Kihlgren.Bild: PETTER ARVIDSON
Janet Kihlgren:
– Jag tycker det är tradition att klä sig fint och gå och rösta. Det är en speciell dag och det ska man vara stolt över. Visst kan man rösta i förväg om man är upptagen på valdagen, men det är nåt extra att gå iväg och rösta. I kväll ska jag se valvakan tillsammans med barnen.
May Öberg.Bild: PETTER ARVIDSON
May Öberg:
– Jag tillhör den gamla generationen, så för mig är det här något extra. Fast det var kanske mer så förr, i alla fall minns jag det som att äldre förr var mer noga med att klä upp sig på valdagen. I dag är det nog så längre. Men det är i alla fall en viktig dag.
Ulf Linde.Bild: PETTER ARVIDSON
Ulf Linde:
– Nja, det är inte så viktigt hur man är klädd. Förr var det säkert så att man klädde upp sig. Däremot är valet en viktig rättighet som människor tidigare fått kämpa för. Därför tycker jag det är viktigt att hedra den här dagen och gå och rösta om man har möjlighet att göra det.
Peter Johansson och Marie Thor.Bild: PETTER ARVIDSON
Peter Johansson och Marie Thor:
– Jo, det tycker jag nog (Peter).
– Vi är lite gammaldags, haha! (Marie).
– Fast det är en speciell dag. I kväll följer vi förstås valvakan på tv, det blir nog till att zappa mellan ettan och fyran (Peter).
Ingrid Månsson och Nils Rångeby.Bild: PETTER ARVIDSON
Ingrid Månsson och Nils Rångeby:
– Jo, men det gör man ju. Fast jag klär alltid upp mig när jag ska ut på stan. Man vet aldrig vem man stöter på. Jag hade en bekant som alltid sa hennes granne var så tjusig att hon fick måla ögonen bara hon skulle gå ut på gården (Ingrid).
– Det är ju en gammal fin tradition att gå och rösta på valdagen. Man kanske träffar några gamla bekanta och så blir det en trevlig promenad (Nils).
Gå till toppen