Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Fel vallokal skapade förvirring i Ängelholm

Några väljare hamnade fel efter att ha fått fått fel adress till vallokalen på sitt röstkort.

Evelina Elofsson och Karin Jung tar emot Jakob Valtonen Nilssons röst. Isabella Galindo får vänta till nästa val innan hon får rösta.Bild: Niklas Gustavsson
Omkring 11 000 av drygt 33 000 röstberättigade ängelholmare hade förtidsröstat fram till lördagen medan andra väntade till valdagen.
Röstberättigade i valdistriktet Centrum södra hade sin vallokal på Victoriaskolan på Åsbogatan under söndagen. Med bara ett par timmar kvar att rösta hade de flesta redan lämnat in sina kuvert, enligt röstförrättare Lotta Skog.
– Bitvis har här varit mycket folk, men de flesta kom runt lunch och nu har det varit lugnt ett tag, säger hon.
Under dagen har de också fått hjälpa en del väljare som kommit till fel lokal efter en miss med adressen på röstkort i Willans valdistrikt.
– Vi har haft ett antal som har kommit fel och som skulle till Nyhemsskolan. Några äldre personer har vi hjälpt med skjuts dit, fortsätter Lotta Skog.
Men andra hade lättare att hitta till Victoriaskolans matsal där även Nyhemsskolans elever fick äta under en period. Som bland andra Jacob Valtonen Nilsson, som nu röstade för första gången.
– Jag har ätit lunch här innan så jag visste var det var någonstans.
Enligt röstförrättare Karin Jung som tog emot hans tre kuvert så var 18-åringen Jacob Valtonen Nilsson näst yngst i sitt distrikt att lämna sin röst under valdagen.
Och han hade inte några problem med att välja vilket parti han skulle lägga sin röst på.
– Det hade jag bestämt sedan innan, det var rätt lätt, tycker jag.
Ofelia Ovik bestämde sig för vilket parti hon skulle lägga sin röst på först på söndagen.Bild: Niklas Gustavsson
En som tyckte det var svårare var Ofelia Ovik, som röstade för andra gången. Den här gången tyckte hon att det var svårt att bestämma sig
– Jag bestämde mig först i morse. Jag kände mig inte så insatt tidigare, men så fick jag tipset att lyssna på partiledarnas tal till nationen och så har jag lyssnat på slutdebatten, säger hon.
Gun Tillgren (S) och Susanne Resmark (M) håller varandra sällskap utanför vallokalen på Victoriaskolan.Bild: Niklas Gustavsson
Gå till toppen