Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

God stämning på valvakorna i Landskrona

Det är överlag bra stämning när Landskrona Posten pejlade stämningen på de stora valvakorna i Landskrona.

”VI har gjort vår bästa valrörelse” tycker Landskronas starke man Torkild Strandberg utanför Liberalernas valrörelse.Bild: Patrik Renmark
– Vi har gjort en bra valrörelse, den bästa jag varit med om. Om det sedan räcker ända fram återstår att se, säger Landskronas starke man, kommunalrådet Torkild Strandberg (L), utanför Mamma Teresas pizzeria.
Liberalerna valvakar med pizzabuffé.Bild: Patrik Renmark
Det är här som partiet samlar 50-talet sympatisörer för att kalasa på pizzabuffé och något gott i glasen medan de väntar in valresultatet.
Och pizzeriaägare Artan Bajraktari är nöjd med partiernas val.
– Vi har även levererat sallader till Vänsterpartiets valvaka, och stora fat med mat till Moderaternas valvaka, berättar han.
Lise-Lotte Jansson och Pia Törncrantz på Sverigedemokraternas valvaka i LandskronaBild: Patrik Renmark
Inne på Hotel Öresund har ett 30-tal Sverigedemokrater samlats. Det är första partivakan för Pia Törncrantz och Lise-Lotte Jönsson, med platserna 16 och 26 på årets valsedel i kommunvalet.
– Det har varit mycket smutskastning mot SD i årets valrörelse, tycker de och berättar hur partiet motarbetats lokalt.
– Våra valsedlar låg utslängda på marken på Koppargården.
Stefan Olsson talar på Sverigedemokraternas valvaka i Landskrona.Bild: Patrik Renmark
Kommunalrådet Stefan Olsson (SD) berättar att de fått rapporter från vallokaler om att deras valsedlar försvunnit och nämner som exempel Drottningen, Puls arena, Folkets hus och stadsbiblioteket.
Vad gäller valutgången är han försiktig optimist efter att ha sett SVT:s vallokalsundersökning som visar att SD ligger nära 20 procent, och hoppas att hans parti ska bli störst eller åtminstone näst störst i riksdagen.
– Min drömregering är att SD, M och KD bildar regering.
Lokalt hoppas han att partiet ska behålla sin vågmästarroll och tackar medlemmarna för de senaste fyra åren.
– Vi har kämpat tillsammans i ur och skur även om vi inte alltid har varit överens.
Samir Johansen och Carin Blomberg valvakar i Folkets hus. Carin Blomberg gör sin sjunde valrörelse, och tycker aldrig det varit lika stort engagemang.Bild: Patrik Renmark
Socialdemokraterna har som vanligt valvaka i Folkets hus. Där är Lamees Ar-Rawi, som gick med i partiet direkt hon kom till Sverige för 13 år sedan. Men det är första gången hon är med på en valvaka.
– Det är bra att ha någon att dela sin oro med Jag är fortfarande orolig, mest för att SD skulle få ännu mer makt. Det skulle få följder för hela svenska samhället, säger Lamees Ar-Rawi.
Carin Blomberg vid samma bord delar oron. Hon gör sin sjunde valrörelse och vittnar om stort engagemang.
– Det är jättestor skillnad den här gången. Det är många fler i olika åldrar med och jobbar, och även många invandrare, säger Carin Blomberg.
Jenny Tillander, ordförande för Landskrona arbetarekommun, får en applåd när hon berättar att partiet knackat på 1 804 dörrar och värvat 75 nya medlemmar i Landskrona.
Oppositionsrådet Jonas Esbjörnsson (S) tar med ganska neutrala miner emot resultatet av TV4:s valdagsundersökning: 25,4 procent för hans parti, ungefär i linje med opinionsundersökningarna hittills.Bild: Patrik Renmark
Gå till toppen