Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hoppfullt hos M i Örkelljunga efter vallokalsundersökningarna

Moderaternas siffror i tv:s vallokalsundersökningar ger bra stämning hos Moderaterna i Örkelljunga. "Vi känner viss optimism", säger toppnamnet Christian Larsson (M). SD litar inte på undersökningarna.

Christian Larsson är toppkandidat för Moderaterna i Örkelljunga.Bild: @imageAuthorName
TV4:s och SVT:s valundersökningar har tagits emot positivt på Moderaternas valvaka på Woodlands i Eket där hittills ett 30-tal partimedlemmar samlats.
– Ja, det var ganska positivt tycker vi. M går lite fram mot tidigare mätningar och SD är inte så stora som våra värsta farhågor. Så vi känner viss optimism. Sedan får vi se om det håller i sig när de räknar rösterna, säger Christian Larsson (M) som är toppar sitt partis valsedel.
Han tycker att det har känts bra i valrörelsen.
– Vi har pratat med folk som upplever att kommunen är välskött. Många är nöjda, säger han.
I valet 2014 fick Alliansen inte längre egen majoritet i Örkelljunga, men fortsatte styra tillsammans med SPI. Budgetarna har förhandlats fram i dialog med Socialdemokraterna.
– Vi har en öppen dialog med alla. Men vi har inte haft några förhandlingar med SD, säger Christian Larsson.
SD:s toppnamn Mikael Eskilandersson.Bild: Niklas Gustavsson
Lokale SD-ledaren och riksdagsledamoten Mikael Eskilandersson befinner sig i Stockholm.
– Här är rätt bra stämning. Men vi litar inte så mycket på undersökningarna eftersom de visade så fel i förra valet. Ligger vi på 19 procent i mätningen lär det bli en bit över 20 procent, säger han.
Hur stora framgångar måste ni ha i Örkelljunga för att kräva att få vara med att styra?
– Växer vi kräver vi så klart ett annat inflytande. Men det är upp dagens styre. De kan hålla oss ute. Vi får se hur Örkelljunga ska styras. Det förekommer vissa kontakter, inofficiellt även med oss, säger Mikael Eskilandersson.
SD håller sin lokala valvaka på en pizzeria i Örkelljunga med drygt 35 medlemmar på plats.
Gå till toppen