Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Kö till alla vallokaler i Klippans kommun

Samtliga vallokaler i Klippan rapporteras ha haft köer till röstmottagningen under dagen. ”Det var första gången jag tyckte att det kändes viktigt”, säger väljaren Vera Du Bois som röstade på Snyggatorpsskolan.

Röstmottagare Yvonne Andersson och Ida Nord tog emot röstkuvert av Vera Du Bois. Längst till höger står Tony Rosenberg, också han röstmottagare.Bild: Annsofie Wieland
Redan före valdagen följde Klippans kommun trenden med ett ökat antal förtidsröster. Fram till i dag på morgonen hade strax över 4 000 personer förtidsröstat, jämfört med 3 700 totalt vid förra valet.
Dessutom rapporterar valkansliet att samtliga nio vallokaler i kommunen haft köer till röstmottagningen, till och med i Krika.
Vallokalen på Snyggatorpsskolan var inget undantag.
– Det har varit mycket folk, mer än det känns som att det var förra gången. Mellan ungefär klockan 10 och 13 hade vi kö långt ut i korridoren, säger röstmottagare Tony Rosenberg.
Läs mer: Nio partier väntar på Klippanväljarnas dom
Väljaren Vera Du Bois hade skyndat sig hem från en aktivitet för att hinna rösta i sitt eget valdistrikt. Ursprungligen från Belgien har hon bott 17 år i Sverige utan att delta i de allmänna valen – förrän nu.
– Det var första gången jag tyckte att det kändes viktigt. Det händer mer saker och allt flyter inte på som förut med vården och skolan. Jag vill vara med och påverka, säger hon.
Även i Ljungbyhed var det full fart under dagen. Där fick man beställa fler valbås för att hinna med.
– Jag har nog aldrig upplevt att det varit kö som det har varit här i stort sett hela förmiddagen, säger röstmottagaren Nils-Olof Johansson.
Johan Bengtsson (MP) och Kenneth Dådring (VF) delade ut valsedlar utanför vallokalen i Ljungbyhed.Bild: Annsofie Wieland
Vid förra riksdagsvalet 2014 var valdeltagandet i Klippan 76,8 procent. Det var något mer än i valet 2010.
Gå till toppen