Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Rögle

Rögle nollade HV71 i genrepet

Rögle fick flera bra svar i sista testet inför premiären när HV71 nollades på bortaplan via 4–0.

Rögle fick jubla i genrepet mot HV71.
På lördag väntar SHL-premiär i Skellefteå för Rögle. Bortamötet med HV71 var sista testet och möjligheten att slipa på matchformen innan allvaret drar igång. Hemmalaget fick ett tidigt powerplay och tog kommandot inför välfyllda läktare i Kinnarps arena.
Justin Pogge i Rögles mål stod för några vassa räddningar och efter drygt halva perioden visade bortalaget effektivitet. Christian Thomas skymde målvakten när Daniel Zaar vandrade in från vänsterkanten och pricksköt in 1–0.
Efter målet jämnade spelet ut sig och Rögle fick allt mer tid i anfallszon. Ted Brithén hade en styrning i stolpen med ett par minuter kvar, men resultatet stod sig till pausvilan.
I andra perioden var det mer ställningskrig. Rögle fick chansen i tre raka powerplay utan att få utdelning och i stället var det HV71 som var närmast en kvittering via ett par vassa lägen. I slutminuterna visade dock Taylor Matson effektivitet när han, framspelad av Linus Sandin, pricksköt in 2–0 till Rögle i nättaket via ett rappt handledsskott.
Med sju sekunder kvar hade HV71 ett skott i insidan av stolpen, men Justin Pogge höll nollan intakt.
Någon riktig anstormning från HV71 i tredje perioden kom aldrig. Rögle spelade av matchen på ett säkert sätt, fortsatte åka skridskor och fick med sig ett par numerära överlägen tack vare det.
Laget behövde bara sex sekunder i fem mot tre innan Leon Bristedt spelade fram Linus Sandin som satte 3–0 och punkterade matchen.
Med minuten kvar lyfte Daniel Bertov in 4–0 i tom bur efter att HV71 tagit ut målvakten.
Noterbart är att Daniel Zaar tvingades bryta matchen i den andra perioden efter att ha brakat in i sargen. Han kunde ta sig ut i båset för egen maskin, men kom inte tillbaka i spel.
Gå till toppen