Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Tillbakalutad valkamp vid biblioteket

Stadsbiblioteket lockade många röstvilliga, men alla fick inte rösta som de tänkt sig.

Sarah Kristensen, 22, gick runt hörnet till biblioteket och röstade. Valdistriktets ordförande Martin Sunnqvist tog emot valsedlarna.Bild: Mikael Anjou
Utanför samsades partierna utdelare av valsedlar. De närmade sig alla som var på väg in och erbjöd de röstande valsedlar som påstods vara bättre än de andra partiernas.
Landskronabon Sarah Kristensen hade bestämt sig i förväg för vilket parti som skulle få hennes röst.
– Det var svårt den här gången, men jag tror det blev rätt.
Hon lämnade de tre röstkuverten till röstmottagaren Martin Sunnqvist, valdistriktets ordförande.
– Hm, du får bara rösta i två val, inte till riksdagen, sa han med hänvisning till hennes danska medborgarskap.
Sarah Kristensen fällde ihop det danska passet och tog beskedet med fattning.
– Jag har bott här sedan jag var 8 år, nu är jag 22. Jag kan bli svensk medborgare när jag vill, men jag har aldrig känt att det behövs. Det klart man vill påverka, det är ju därför man röstar.
Fler som ville rösta fick samma besked, utom en herre från Häljarp, som hänvisades till stadshuset, där man tog emot röster från alla valdistrikt.
– Det är inte här valet avgörs, men vi måste visa att vi är intresserade, sa Håkan Andersson, som tillsammans med Alisa Senada erbjöd s-märka valsedlar.
– Nja, jag tror att 20 till 25 procent av de röstande inte har bestämt sig när de passerar här, sa Ingvar Olsson, som erbjöd liberalernas valsedel till alla som ville ha.
Läs mer: Fler förtidsröster i Landskronas val
Gå till toppen