Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

ÄFF-back med sitt första A-lagsmål: "Men känns mest bittert"

Emil Rydström gjorde sitt första mål i seniorsammanhang, men ÄFF tappade det mesta mot Oddevold. På det personliga planet kan 20-åringen glädjas åt lyftet efter utlåningen till Laholm.
– Jag tror mer på vad jag gör nu.

Emil Rydström, i mitten, har gjort sitt första division 1-mål men var inte glad efter hemmamatchen mot Oddevold.
Division 1 södra
ÄFF 2 (2)
Oddevold 2 (0)
Inom loppet av två minuter i första halvlek gjorde ÄFF 1–0 och 2–0 hemma mot Oddevold. Först assisterade Oliver Stojanovic Fredin till mittbacken Emil Rydström och sen serverade forwarden vänsteryttern Alex Simovski.
Båda spelarna gjorde sina första division 1-mål.
– Det är skitkul, samtidigt känns det mest bittert efter att ha tappat den här ledningen. Det är tungt, säger Emil Rydström.
Jo, efter paus svängde det. Oddevold reducerade redan i den 49:e minuten och med kvarten kvar kom kvitteringen.
– Vi blev lite passiva när vi hade vår ledning, vi trodde inte på vårt spel och slog långt i stället. Vi gick ifrån våra grunder, det straffade oss. Med tanke på hur andra halvlek var är det inte konstigt att de fick in två mål. De hade många lägen, säger Emil Rydström.
ÄFF har inte långt ner till bottenplaceringarna.
– Det gäller att vi börjar ta några trepoängare framöver, annars blir det kämpigt, säger han och fortsätter:
– Överlag tycker jag att det spelmässiga ofta ser ganska bra ut, det gäller att gnugga på. Då tror jag att trepoängarna kommer.
I säsongsinledningen fick 20-åringen kämpa för att ens ta en plats på bänken och under våren spelade han fem matcher med Laholm i division 3. Nu spelar han division 1-fotboll vecka ut och vecka in.
– Jag tror att matcherna med Laholm gav mig ganska mycket nytta när jag fick chansen i Ängelholm, då hade jag en del minuter i benen. Jag fick chansen när Erik Widén fick hjärnskakning och då kände jag att det var läge att ta till vara på den, säger han.
I takt med speltiden har Emil Rydströms självförtroendekurva börjat peka uppåt.
– Jag tror mer på vad jag gör nu. Och mitt närkampsspel har blivit bättre, säger han.
Gå till toppen