Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

"Florence" ökar i styrka – evakuering inleds

Orkanen Florence fortsätter att samla kraft ute över Atlanten. Orkanen har uppdaterats till kategori fyra på den femgradiga skalan, uppger USA:s orkancenter NHC.

Människor i Wilmington i North Carolina har börjat handla förnödenheter inför orkanen Florence.Bild: Ken Blevins/AP/TT
Florence väntas nå den amerikanska östkusten på torsdag, som den kraftigaste orkan som drabbat det amerikanska fastlandet hittills i år. Vindhastigheter på över 50 meter per sekund befaras och NHC varnar för att Florence kan bli "extremt farlig" när ovädret når fastlandet med kraftiga regn och översvämningar som följd.
Upp emot en miljon människor har beordrats att lämna sina hem längs South Carolinas kust med start tisdag eftermiddag. Evakueringsordern har utfärdats av delstatens guvernör Henry McMaster.
– Vi vill inte riskera ett enda South Carolina-liv i den här orkanen, säger McMaster vid en presskonferens.
Tidigare har myndigheterna i North Carolina beordrat runt 250 000 invånare och turister att utrymma barriäröar längs kusten.
Guvernörerna i delstaterna Virginia, North Carolina och South Carolina har alla utlyst ett nödläge.
President Donald Trumps stab har ställt in hans medverkan vid ett möte i Jackson i Mississippi på fredag, av säkerhetsskäl med tanke på orkanen.
Gå till toppen