Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Fräck stöld hos äldre kvinna

Flera inbrottsstölder i Landskrona de senaste dagarna.

Det är på hösten, när mörkret lägger sig allt tidigare, som inbrottstjuvar brukar vara som mest aktiva. Säsongen tycks nu ha dragit igång, med flera inbrott de senaste dagarna i Landskrona.
I fredags upptäckte boende i en bostad på Järnvägsgatan att någon brutit sig in i källaren. Inbrottet kan ha skett någon gång under veckan. Stöldgodset blev en kylbox, en laddare och en grill.
Ett källarinbrott har också drabbat boende i ett flerfamiljshus på Hantverkargatan. Inbrott i källarförrådet upptäcktes i torsdags men kan ha inträffat någon gång från 30 augusti. Det är ännu oklart vad som försvunnit.
På Repslagargatan slog tjuvar till någon gång från fredag kväll till lördag morgon. Tjuvarna tog sig in i trappen i flerfamiljshuset genom att bryta upp entrédörren. Sedan bröts ett utrymme upp i källaren där gärningspersonerna tog med sig verktyg.
En stöld i en bostad av det fräckare slaget drabbade en äldre kvinna i ett flerfamiljshus i norra delarna av Landskrona.
Kvinnan stötte ihop med en man i medelåldern i husets soprum. Mannen hävdade att kvinnan tappat några mynt och tog tag i hennes väska. Sedan sade han att det där med mynten nog var ett misstag.
Kvinnan gick sedan iväg för att senare upptäcka att hemnycklarna var borta. När hon kom hem såg hon att någon genomsökt hemmet. I en skrivbordslåda hade kvinnan förvarat 5 000 kronor i kontanter, men lådan var uppbruten och pengarna borta.
Stölden inträffade på lördagsförmiddagen kring klockan 10.30–11. Mannen, i 50-årsåldern, som kvinnan stötte ihop med beskrivs som välvårdad, cirka 1,70 lång och rödlätt.
Gå till toppen