Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Inget jubel hos SD i Ängelholm – trots ökat väljarstöd

De nio mandaten kan bli mindre värda än de tidigare sex, om Sverigedemokraterna förlorar sin vågmästarroll.

Sverigedemokraterna ökar med nästan sex procentenheter i Ängelholm, men stannar kvar som kommunens tredje största parti. Ökningen innebär att partiet troligen kommer att få nio av de 51 mandaten i kommunfullmäktige.
Men även om det är tre fler mandat än de nuvarande, så känner lokalföreningens ordförande Johan Wifralius en viss besvikelse.
– Vi nådde vårt mål med nio mandat och är mycket tacksamma för det stöd väljarna har visat oss. Vi kommer också att fortsätta arbeta stenhårt för att få fram vår politik, men vi ser ju också att vågmästarrollen kan bli tuffare, säger han.
Han menar om scenariot skulle bli att Alliansen tar Miljöpartiet med sig och då bildar en majoritet tillsammans.
– Det är inget gynnsamt läge för oss. Även om vi har fått fler mandat så blir de inte lika mycket värda, fortsätter Johan Wifralius.
Ändå tror han att partiet kan vara med och påverka politiken i Ängelholm framöver.
– Vi kommer att vara tydliga med att partierna ska diskutera med oss för att förankra sina beslut. Vissa frågor driver vi samma som S och andra som Alliansen. Vi har även en del frågor där vi och Miljöpartiet står på samma sida. Vi känner oss inte utmanövrerade.
Gå till toppen