Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

USA hotar straffa Syrien om kemvapen används

En syrisk soldat filmar förödelsen efter det USA-ledda flyganfallet i april mot en syrisk forskningsanläggning. Arkivbild.Bild: Hassan Ammar/AP/TT
USA är överens med Storbritannien och Frankrike om "ett mycket kraftigare svar" än tidigare om Syriens regering använder kemvapen på nytt. Det säger president Donald Trumps nationella säkerhetsrådgivare John Bolton.
– Vi har de senaste dagarna försökt få fram budskapet att om kemvapen används en tredje gång kommer svaret att bli mycket starkare, säger Bolton till journalister i Washington.
Bolton säger att han har samrått med Storbritannien och Frankrike, som tillsammans med USA genomförde flygbombningar mot Syrien i april efter en misstänkt kemvapenattack i Douma.
Nyligen sade USA:s försvarschef Joseph Dunford att det pågår en "rutindialog" med president Donald Trump om olika militära alternativ som kan bli aktuella om Syrien ignorerar USA:s varningar om att använda kemvapen i en attack mot Idlib.
Gå till toppen