Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

50-tal anmälningar mot skånskt skönhetsföretag

Närmare femtio kunder misstänks ha fått felaktigt utförda skönhetsbehandlingar av ett företag i Malmö eller blivit lurade på annat sätt. Brottsrubriceringen är misshandel och bedrägeri.

– Vi har fått in ett flertal anmälningar mot samma företag på ett par dagar. Det är uppemot ett femtiotal anmälningar, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
Företaget misstänks för att ha utfört flera olika typer av skönhetsbehandlingar på ett felaktigt sätt. I en del av fallen har kunder betalat för en behandling som sedan inte utförts.
– Brottsrubriceringen är inledningsvis misshandel och bedrägeri, säger Calle Persson.
Polisen vill gärna få in fler anmälningar från personer som anser sig felaktigt behandlade eller lurade.
Sydsvenskan skrev under måndagen om en av anmälningarna som gäller en kvinna i 25-årsåldern som genomgått en botox-behandling. Efter det har hon fått huvudvärk och smärta i ena ögonbrynet och misstänker att någon annan typ av medel har injicerats i henne.
Kvinnan genomförde behandlingen i juli. Hennes anmälan har rubricerats som bedrägeri och vållande till kroppsskada.
I början av förra året var det en annan skönhetssalong i Malmö som anmäldes. Då var det Madone estetik som anmäldes av 33 kvinnor. De hade fått skador av injektioner i läppar och under ögonen.
Ägaren lämnade landet när polisen gjorde en husrannsakan och salongen var tömd på utrustning. Den utredningen är nu nedlagd.
Polisen vill inte säga om någon husrannsakan genomförts i den nya förundersökning som nu har inletts.
– Ingen person är frihetsberövad, säger Calle Persson vid ledningscentralen.
Gå till toppen