Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

70-årig Landskronabo misstänkt för grovt narkotikabrott

Häktad tillsammans med ytterligare en person.

70-åringen från Landskrona samt en betydligt yngre man, en 20-åring, greps 4 september. Ett par dagar senare häktades de efter förhandlingar i Norrköpings tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott.
Åklagare Mats Näkne är förtegen och vill inte ge några uppgifter kring den misstänkta brottsligheten, exempelvis vad det ska handla om för narkotika eller vilka mängder.
Den 70-årige Landskronabon har trots sin ålder varit tämligen aktiv i kriminella sammanhang de senaste åren. Oftast har det då handlat om småbrott som gett kortare fängelsestraff eller böter.
I maj dömdes för brott mot knivlagen och vid flera tillfällen under senare år har han dömts för olovlig körning, Han har också dömts för olika typer av narkotikabrott, penninghäleri, stöld med mera.
Även den yngre mannen, som har bostadsadress i Norrköping, är dömd tidigare för mindre allvarlig brottslighet.
Skulle det gå så långt att de åtalas och döms för grovt narkotikabrott riskerar de betydligt strängare straff än vad som varit fallet tidigare: åtminstone två års fängelse.
Båda nekade vi häktningsförhandlingarna till brott.
Gå till toppen