Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Björklunds skjorta såldes för 42 000

I debatter, intervjuer och tv-framträdanden har alla partiledare med mindre eller större variation bytt kläder. Utom en. Nu har hans skjorta sålts på auktion.

Partiledare Jan Björklund på Liberalernas valvaka på Clarion hotel i Stockholm. I blå skjorta.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Jan Björklund (L) har konsekvent genom valrörelsen haft på sig sin marinblå skjorta med vita knappar, alltid uppkavlad i ärmarna och instoppad i byxorna.
Nu har den gått under klubban. Och priset landade på 42 000 kronor. Men vem som är köparen är höljt i dunkel. Auktionssajten Tradera redovisar endast användarnamnet "Kristjan88".
"Grattis! Ett fynd", skriver Jan Björklund på Twitter.
I annonsen, som lades upp dagen innan Sverige gick till valurnorna, ges lite korta specifikationer om det björklundska plagget.
Antal tv-debatter: 12. Färg: Blå. Antal dagar i fält: 41 dagar. Gillar: Tvättmaskiner. Ogillar: Kavajer. Antal sommartal: 3 stycken.
"Jag har med uppkavlade ärmar försvarat vår liberala samhällsmodell. Min skjorta har varit med mig i denna kamp. När valrörelsen är över ska jag förbereda mig för att bli minister i en ny regering. Då fortsätter jag kampen i min kostym, och skjortan och jag får gå skilda vägar", skriver Björklund i annonsen.
Storleken?
"L (Såklart - varför skulle jag välja S eller M?)"
Pengarna går oavkortat till organisationen Expo, som L-ledaren beskriver som en organisation som i vått och torrt kämpar mot nationalismens unkna världsbild. Skjortan överlämnas gärna personligen över en kopp kaffe efter valet, fortsätter Björklund.
Gå till toppen