Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Gammal ÖVK-passare på väg tillbaka till klubben

Ludvig von Sydow är högaktuell för en comeback i ÖVK.
Örkelljunga tappade båda sina passare efter förra säsongen, men nu hoppas klubben att Ludvig von Sydow ska återvända efter en säsong i Lund.
– Det hade varit en perfekt lösning för oss och det ser bra ut i våra diskussioner. Men Ludvig har inte riktigt bestämt sig, han vill först kolla så att planeringen med jobb och volleyboll fungerar, så att han kan satsa fullt ut, säger sportchefen Robin Andersson.
Ludvig von Sydow, 22 år, 193 centimeter lång och med ett flertal J-landskamper på meritlistan, kommer ursprungligen från Sollentuna, men värvades från RIG i Falköping när han kom till Örkelljunga, sommaren 2015.
Ludvig visade framförallt sin klass när han fick chansen efter en skada på förstepassaren Filip Mulder och gjorde då flera bra matcher under SM-slutspelet 2016, när Örkelljunga gick till semifinal. Förra hösten valde dock von Sydow, i ett ganska sent skede, att gå till elitseriekonkurrenten Lund.
– Nu har Ludvig varit igång med oss, sedan uppstarten, och han tränar så mycket han hinner, även om det inte varit riktigt till hundra procent. Det är klart att jag hoppas att han bestämmer sig för att köra vidare och jag räknar med ett besked under den här veckan, säger Robin Andersson.
Ludvig von Sydow var med när Örkelljunga spelade en turnering i Danmark i helgen, där för övrigt också den litauiske passaren Matas Navickas, efter en stark beachsäsong, gjorde debut i ÖVK-dressen. De två danska ligalagen Ishöj och Hvidovre stod för motståndet och NV-skåningarna vann båda sina matcher.
Elitserien drar igång den 30 september och då har ÖVK hemmamatch mot Per-Anders Sääfs nya klubb Falkenberg.
Gå till toppen