Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Hugo Nermans snabbaste helg

När regnet öste ner över Rudskogen öste Hugo Nerman fram på den tekniskt svåra STCC-banan i Norge. Det blev till karriärens bästa helg.

Hugo Nerman jagar juniormästerskapet i STCC.Bild: Sven-Erik Svensson
STCC-säsongens näst sista racehelg avgjordes på såväl torrt som blött underlag på Rudskogen. Förutsättningar som verkar passa Rydebäckssonen Hugo Nerman som slutade femma på en snabb och tekniskt utmanande bana i Norge.
– Banan kräver mycket av föraren och det gäller att våga också, att vara precis på gränsen med bilen, säger Hugo Nerman.
Borde inte du som mindre rutinerad ha oddsen emot dig på en sådan bana?
– Definitivt, men samtidigt vågar de mer namnkunniga kanske inte satsa lika mycket då de är rädda om sina mästerskapspoäng. Det är jag i och för sig också, men jag har inte lika mycket att försvara, funderar Rydebäckssonen.
Redan på lördagen när det fortfarande var torrt väglag kvalade Hugo Nerman in som fyra, bäst placering någonsin i hans korta STCC-karriär.
– Jag kvalade före Fredrik Ekblom som är trefaldig STCC-mästare och Johan [Kristoffersson] som är regerande världsmästare i rallycross. Det var kul.
I race 1 startade Nerman därmed fyra och kämpade hårt i vätan och körde på nytt förbi Fredrik Ekblom och slutade femma, en tangerad bästa placering från Falkenberg i somras.
– I regn jämnas skillnaden mellan bilarna ut och det blir mer upp till föraren. Det handlar också ännu mer om att inte göra några misstag, säger perfektionisten.
Mot teamkollegan Johan Kristoffersson kunde han inte göra något. Det kunde ingen. Kristoffersson, som leder mästerskapet, gick i mål hela elva sekunder före Robert Dahlgren och 14 före Daniel Haglöf.
I race 2 slutade Hugo Nerman på plats 13 där de skånska Audiförarna Micke Ohlsson och Tobias Brink tog plats tio och elva.
Inför finalen på Mantorp 21-22 september är det knivskarpt om juniormästerskapet. Philip Morin och Hugo Nerman har precis samma poäng.
– Det kommer att bli väldigt spännande, men det finns alla möjligheter.
Gå till toppen