Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

JSM-guld i orientering till 18-åring från Perstorp

Simon Harden blev bästa junior i långdistansorientering helgen som gick. Nu förbereder hans hemma klubb FK Boken för veteran-SM i Perstorps centrum och skogarna kring Örahult, där omkring 2 000 starter går på tre dagar.

Simon Harden från FK Boken gjorde sitt livs lopp i söndags.Bild: Privat
Samtidigt som svenska folket gick till valurnorna sprang 18-årige Simon Harden från Perstorp ett tufft lopp i terrängen utanför Vaggeryd i Småland, där orienterings-SM för juniorer hölls 9 september.
Guld blev valören på 18-åringens första SM-medalj i grenen långdistansorientering. Simon Harden går till vardags på orienteringsgymnasiet i Eksjö.
Det är mycket som surrar kring Perstorps orienteringsklubb just nu. Den kommande helgen är det fullt ös i Perstorp när Sveriges veteranelit i orientering i åldersgrupperna 35 till 95 år väntas till orten. FK Boken arrangerar då SM i orientering för veteraner och ett nordiskt-baltiskt mästerskap för döva.
Fredag till söndag blir det omkring 2000 starter. Den första dagen från klockan 16 kommer man att kunna se orienterare i kommunens centrum, när en tävling i sprintorientering genomförs. Lördagens och söndagens tävlingar avgörs runt Örahultstugan vid Ulvs, norr om Perstorp.
Gå till toppen