Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

JSM-guld i orientering till 18-åring från Perstorp

Simon Harden blev bästa junior i långdistansorientering helgen som gick. Nu förbereder hans hemma klubb FK Boken för veteran-SM i Perstorps centrum och skogarna kring Örahult, där omkring 2 000 starter går på tre dagar.

Simon Harden från FK Boken gjorde sitt livs lopp i söndags.Bild: Privat
Samtidigt som svenska folket gick till valurnorna sprang 18-årige Simon Harden från Perstorp ett tufft lopp i terrängen utanför Vaggeryd i Småland, där orienterings-SM för juniorer hölls 9 september.
Guld blev valören på 18-åringens första SM-medalj i grenen långdistansorientering. Simon Harden går till vardags på orienteringsgymnasiet i Eksjö.
Det är mycket som surrar kring Perstorps orienteringsklubb just nu. Den kommande helgen är det fullt ös i Perstorp när Sveriges veteranelit i orientering i åldersgrupperna 35 till 95 år väntas till orten. FK Boken arrangerar då SM i orientering för veteraner och ett nordiskt-baltiskt mästerskap för döva.
Fredag till söndag blir det omkring 2000 starter. Den första dagen från klockan 16 kommer man att kunna se orienterare i kommunens centrum, när en tävling i sprintorientering genomförs. Lördagens och söndagens tävlingar avgörs runt Örahultstugan vid Ulvs, norr om Perstorp.
Gå till toppen