Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Många ville känna Rögle på pulsen inför premiären

Försäsongen är slut. På lördag börjar allvaret för Rögle. Många ville veta läget inför säsongen och kom till Lindab arena på tisdagskvällen för att få besked när HD-sporten ordnade Nedsläpp.

Marie Bernhardsson och Magnus Ågren tog tillfället att lära känna Rögles spelare lite bättre.Bild: MATHILDA AHLBERG
En betydande del allvar, men också en hel del skratt. Det bjöd arrangemanget Nedsläpp, där spelare och ledare från Rögle mötte trion Daniel Rooth, Linus Ahlin och Mattias Hjälm från HD-sporten. Hundratals supportrar fyllde restaurangen i hemmaarenan.
Chris och Cam Abbott.Bild: MATHILDA AHLBERG
– Det är spännande att se truppen, lära nyförvärven lite mer. Jag hoppas få veta lite mer om själva lagbygget, klubben har höga ambitioner. Och jag tycker att det verkar mycket bra, säger Magnus Ågren från Klippan.
Han följer klubben sedan länge och brukar se hemmamatcherna med sambon Marie Bernhardsson. De missade inte så många under förra säsongen.
– Det blir roligt att se om de lyckas bättre än förra säsongen och kunna slåss om slutspelsplatserna. Jag tror att det handlar mycket om den glädje som flera spelar talar här om idag, säger hon.
– Och att de får en bättre start på serien, lägger Magnus Ågren och får snabbt medhåll.
Theres Rosenberg vill inte skruva upp förväntningarna för högt, men hoppas Rögle når slutspel i år.Bild: MATHILDA AHLBERG
Ängelholmaren Theres Rosenberg följer också Rögle sedan länge. Hon började gå på matcher redan som liten tillsammans med familjen. Nu gör hon det i sällskap med ett stort kompisgäng.
Hon uppskattar arrangemanget och kvällen.
– Det är roligt att få ett ansikte på spelarna och höra vad de har för tankar inför säsongen.
Vad hoppas du att säsongen ger?
– Jag vill inte ha för stora förhoppningar, men jag hoppas på slutspel.
Många spelare och ledare tog plats på den lilla scenen under aftonen. Backen och tillika assisterande lagkaptenen Jesper Williamsson var en av dem. HD-sporten talade med honom i en av "periodpauserna".
Jonas Ahnelöv och Jesper Williamsson tog plats i HD-sportens soffa och svarade på frågor under Nedsläpp på Lindab arena under tisdagskvällen.Bild: MATHILDA AHLBERG
– Det är en kväll som är till för våra fans och alla som är intresserade av laget. Och det är alltid kul att försöka presentera oss själva, laget och vår spelfilosofi på bästa möjliga sätt, inte minst för att det är ett så stort engagemang för laget, säger han.
28-åringen har åtta säsonger som professionell ishockeyspelare. Nu känner han suget på allvar när seriestarten närmar sig.
– Vi har höga krav inifrån och jag både spänd och extremt glad för att få vara en del av den här gruppen. Jag hoppas vi kan göra en fantastisk säsong tillsammans.
Vad krävs för att lyckas med det?
– Att vi lyckas få en jämnhet i spelet och höjer vår lägstanivå. Det finns en bra sammanhållning i gruppen. Nu är det upp till oss spelare.
Vad hoppas du på för din egen del?
– Jag ser det som en viktig säsong, jag vill bevisa att jag är en toppback i den här ligan, säger Jesper Williamsson.
Gå till toppen