Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: ”Nu har tydligen Liberalerna ändrat sig!”

Sverigedemokraternas Sten Hugosson svarar på Bodil Hellbergs (L) insändare om bland annat fri kollektivtrafik för äldre.

Läste i HD att Bodil Hellberg, Liberalerna, vill införa fria resor med tåg och buss inom Åstorps kommun för alla över 75 år.
Just det förslaget var uppe i kommunfullmäktige 2015-11-23 och då var det endast Sverigedemokraterna som röstade för min motion i ämnet. Nu har tydligen Liberalerna ändrat sig! Dåvarande chefsekonom gjorde en uppskattning av en årskostnad på 170 000 kronor per år för förslaget.
Läs också Min mening: Liberalerna svarar om sin politik
I bildningsnämnden tyckte övriga partier att det var en bättre investering att satsa Åstorps skattebetalares pengar på att utöka modersmålsundervisningen med ytterligare en timme i veckan utöver den obligatoriska timmen som staten beslutat.
2018-08-22 fick vi redovisat personalkostnaden för den utökade undervisningen, som efter årets första sju månader slutade på 328 000 kr. Partierna prioriterar lite olika!
En kostnad som man också kan fundera över är att ensamkommande ungdomar kostar 1500 kronor per dygn, pengar som kommunen får återsöka från Migrationsverket.
Sten Hugosson, Sverigedemokraterna
Gå till toppen