Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: Utveckla Söderåsmiljön istället för att skapa en lastbilsstad

Pontus Pålsson (M) svarar Ronny Sandberg (S) och Per-Arne Håkansson (S) om markförsäljningar i Åstorp.

Många som bor i Åstorp bor här på grund av Söderåsen. Vi bor på eller runt den. Vi motionerar här och vi njuter av den fantastiska miljön. Denna omgivning tror vi är Åstorps kommuns starkaste varumärke!
Vi moderater har en annan vision om Åstorp än vad Socialdemokraterna har. Bland annat vill vi förhindra exploatering av sluttningen mellan Åstorp och Kärreberga men också bevara utsikten från Klinten, Björnås och Söderåsen. Vi tror inte att Åstorpsborna vill se tusentals containers när de blickar neråt slätten eller tusentals lastbilstransporter på gatorna i och runt Åstorps samhälle.
Läs också Min mening: ”Åstorps kommun behöver jobben”
Vi välkomnar företag inom olika näringsgrenar men tror inte på enbart logistik som gör att Åstorp blir ”lastbilsstaden”. En torrhamn i Helsingborg kan ge lika många, eller lika få, arbetstillfällen till Åstorpsborna som en etablering nedanför Tingvallas vackra skog. Och på vår sista industrimark vill vi inte se enbart logistikföretag utan även det som beslutats i planprogrammet, mindre företag inriktade på service och verkstad. Att Catena vill köpa mark i vår kommun förstår vi och har respekt för men S slumpar tyvärr ut vår industrimark till lägre priser än i andra kommuner.
Pontus Pålsson (M)
Läs också Min mening: ”Ett hot mot kommunens utveckling”
Gå till toppen