Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu kan man söka bygglov i mobilen

Nu går det att ansöka, följa upp och få sitt bygglov direkt i mobilen. Behövs några fler blanketter får man ett sms. Inte ett enda papper behövs, poängterar en nöjd Robert Lexeklint på Stadsledningsförvaltningen.

Tjänsten som just nu lanseras av Helsingborgs stad ska följas av fler digitala blanketter. Näst i tur står skolblanketterna. Istället för att behöva fylla i en stor mängd papper ska föräldrar kunna uppdatera alla uppgifter om barnen digitalt. Den tjänsten blir kanske klar till våren.
Genom att logga in på ”Min sida” får man tillgång till stans digitala tjänster. Robert Lexeklint som är ansvarig för invånartjänster på Helsingborgs stad är påtagligt nöjd med den nya tjänsten för bygglov.
– Förut behövde man skicka massor av papper fram och tillbaka. Här kan man följa sina ärenden i telefonen. Så fort något behöver kompletteras så får man ett sms. Allt sköts per automatik, säger han.
Tjänsten smygstartades för en månad sedan, så många medborgare har redan testat den.
När ska man kunna sköta barnens uppgifter till skolan på samma sätt?
– Det är svårt att veta. Systemet är ganska komplext. I bästa fall är den digitala tjänsten klart till våren.
Läs också Helsingborg – främst i Sverige med digitala tjänster
Här är kommunens reklamvideo för de digitala tjänsterna:
Gå till toppen