Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Oerhört viktig BoIS-seger i Jensens första match

Nye tränaren Jack Majgaard Jensen fick en drömstart i BoIS när man besegrade Falkenberg borta med 2–1.

Bild: Krister Andersson
Superettan
Falkenberg 1(0)
BoIS 2 (0)
Snacka om Jensen-effekt. Ett BoIS i akut poängbehov vann borta mot topplaget Falkenberg i Jack Majgaard Jensens första match på bänken. Monday Samuel blev matchjvinnare med sitt 2–0-mål.
Topplaget Falkenberg började bäst mot BoIS, men hade svårt att skapa chanser på en dyblöt plan. Ett tag var det till och med tveksamt om det skulle gå att spela. Domaren Viktor Wolf tog beslutet att genomföra matchen, men planen bjöd inte in till något skönspel. Robin Östlind hade hemmalagets första chans när han kom fri till vänster. En BoIS back kom ikapp och blockerade skottet som gick till hörna.
Annars blev det inte särskilt farligt förrän lagkaptenen Philip Andersson skulle nicka tillbaka till målvakten Viktor Noring. Noring var för långt ute, men lyckades tippa bollen över ribban. BoIS skapade sin bästa chans när Akram Mansour drev upp bollen och hittade Alexander Tkacz fri på vänsterkanten. Tkacz sköt, men fick se sitt skott gå klockrent i stolpen.
Minuterna senare förhindrade Tkacz hemmaledning när han fick bort en boll på mållinjen.
– Falkenberg började bäst, men vi har jobbat oss in i det bra. Nu ska vi fortsätta som vi har gjort. Vi ligger bra defensivt. Det gäller att vi tar chanserna när vi får dem, säger Alexander Tkacz till Cmore i paus.
Sadat Karim kom in i paus istället för Joe Sise. Karim var inte redo för 90 minuter efter sin skada, men han var betydligt vassare än Sise. Falkenberg fortsatte att ha svårt att skapa chanser. Istället var det BoIS som tog ledningen tidigt i andra halvlek, när Filip Pivkovski petade in en retur från nära håll.
BoIS höll spelet bra uppe och det blev aldrig särskilt farligt framför Viktor Noring. Istället kom 0–2 när Monday Samuel snappade upp en mycket slarvig passning. Fri med Hampus Nilsson i Falkenbergs mål gjorde inhopparen inget misstag.
Med sex minuter kvar såg Falkenberg till att spänningen hölls vid liv. Inhopparen Zlatan Krizanovic reducerade efter hörna. I slutminuterna blev det oerhört dramatiskt när inhopparen Sadat Karim blev skadad och utburen på bår. Det gjorde att stopptiden på fyra minuter blev betydligt längre. BoIS lyckades dock hålla undan och fixa tre oerhört viktiga poäng.
Gå till toppen