Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Självmordsdåd vid vägprotest – över 30 döda

Minst 32 personer har dödats i en självmordsattack i östra Afghanistan. Tidigare på dagen skedde flera bombdåd mot skolor i regionen.

Människor ropar slagord mot terrorister efter självmordsdådet mot en demonstration i provinsen Nangarhar.Bild: Mohammad Anwar Danishya/AP/TT
Självmordsbombaren attackerade en demonstration i provinsen Nangarhar, som gränsar till Pakistan. Hundratals personer hade samlats för att blockera en motorväg i protest mot utnämningen av en lokal polischef.
Minst 32 människor dödades och över 120 personer fördes till sjukhus för vård efter attacken, enligt provinsguvernörens talesperson.
Under morgonen inträffade flera bombdåd vid skolor i provinshuvudstaden Jalalabad. Den första explosionen inträffade utanför en flickskola, och efter det att lokalbor och elever från en närliggande pojkskola samlats på platsen exploderade ytterligare en bomb.
– Vi gick i väg för att se vad som hänt eftersom vi hört en explosion vid flickskolan. En till explosion skedde, och jag fick skador i benet, säger en 12-årig pojke till AFP från sjuksängen.
Bara en timme tidigare inträffade ett bombdåd utanför en annan flickskola i ett närliggande område, men där skadades ingen eftersom skolan inte öppnat.
Ingen har tagit på sig något av tisdagens dåd, men både talibanerna och terrorrörelsen IS är aktiva i regionen. Båda grupperna är emot att flickor får utbildning, och har tvingat fram stängningar av oräkneliga flickskolor över hela landet.
Gå till toppen