Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skrev ogiltigt lägenhetsavtal – får bo kvar

En kvinna tecknade 2010 ett avtal om att köpa en lägenhet i Gamla stan i Stockholm. Trots att avtalet visat sig vara ogiltigt har Svea hovrätt nu bestämt att hon ska få bo kvar. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg / TT
En kvinna köpte 2010 en mångmiljonlägenhet i Gamla stan i Stockholm. Några år senare framkom att två ledamöter i bostadsrättsföreningen överträtt sina befogenheter när avtalet tecknades, och att det inte var giltigt, skriver Dagens Juridik.
Föreningen stämde kvinnan för att få henne avhyst.
Nu har Svea hovrätt beslutat att kvinnan får bo kvar som hyresgäst. Föreningen ska dessutom betala sex miljoner kronor i skadestånd för att hon gått miste om bostadsrättens värdeökning. Två hovrättsledamöter var skiljaktiga och ansåg att hon inte borde ha rätt till lägenheten.
Hovrätten slog redan 2015 fast att bostadsrättsföreningen skulle återbetala den ursprungliga köpesumman på över sex miljoner till kvinnan, skriver Dagens Juridik.
Högsta domstolen har meddelat att fallet inte kommer att tas upp där.
Gå till toppen